Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Els premis Ciutat de Gandia porten a les llibreries dues noves veus literàries

Pepa Aguar, guanyadora del Premi Joanot Martorell de novel·la amb ‘El que em queda de tu’, i Josep-Anton Fernàndez, guanyador de l’Ausiàs March amb ‘L’animal que parla’, s’estrenen avui a les llibreries editats per 62

El Temps/ Àlex Milian | 13-01-2021

Foto: Àlex Oltra

Foto: Àlex Oltra

Galeria d'Imatges

Dues veus literàriament madures, segons els jurats dels premis Ciutat de Gandia, però inèdites fins ara. Dos escriptors de la mateixa generació, Pepa Aguar (València, 1964) i Josep-Anton Fernàndez (Barcelona, 1963), han estat els guanyadors, respectivament, del Premi Joanot Martorell de novel·la i l’Ausiàs March de poesia, que arriben aquesta setmana a les llibreries de la mà d’Edicions 62: El que em queda de tu L’animal que parla.

La novel·la El que em queda narra la història de la mare i l’àvia de la narradora-autoral, Pepa Aguar, tot i que creua dos fils narratius: un, situat al present, explica la malaltia de la mare -una mena de demència semblant a l’Alzheimer- i una anterior que explica la història de l’àvia i la mare. L’autora explicava, a la roda de premsa de presentació de la novel·la, que és la "història d'una pèrdua", el període durant el qual "la teva mare encara no se n'ha anat però, de fet, ja no hi és" per culpa "d’un procés de decrepitud mental" inaturable.

Aguar explica que, abans de posar-se a escriure, va haver de païr les conseqüències de presenciar aquella malaltia («Primer ho has d’entendre tu») i després s'hi va preparar en el curs de literatura de Lolita Bosch, que no exigeix escriure en una primera etapa: «Al començament no era important escriure sinó pensar què volia dir en la novel·la, què volia reflectir-hi».

Així, Aguar va decidir molt fermament l'objectiu: "No volia que la meva mare fes pena sinó que la volia il·luminar, amb les seves històries, amb els moments radiants que em va deixar -i d’aquí ve el títol de la novel·la-», El que em queda de tu. Per això, avança l'autora, aquesta novel·la «és un cant a la vida i a l’esperança».

Llegir més: https://www.eltemps.cat/article/12459/els-premis-ciutat-de-gandia-porten-a-les-llibreries-duesveus-noves

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación