Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Els secrets de El Bulli en un nou volum il·lustrat publicat per la Universitat Politècnica de València

Arantxa Bea

Una passejada per la cuina Adriànica

Una passejada per la cuina adriànica . Jaume Coll i Francesc Guillamet. Editorial UPV

Una passejada per la cuina adriànica explica de manera senzilla i rigorosa l'essència de la cuina de Ferran Adrià. L'autor, Jaume Coll —gran coneixedor de la història i els protagonistes d'El Bulli—, realitza un recorregut per l'origen, l'evolució i l'actualitat d'aquest restaurant, el nom del qual és ja mític en la gastronomia internacional.

 

El volum, publicat per la Universitat Politècnica de València (UPV), es presenta en una acurada edició il·lustrada: les fotografies de Francesc Guillamet —vertaderes obres d'art— mostren una amplia selecció dels plats servits en El Bulli des de 1985 fins a l'actualitat i permeten de resseguir les explicacions de les tècniques culinàries d'Adrià a través de suggeridores imatges.

 

Ferran Adrià «s'ha convertit en referent de la cuina universal, en la mesura que cap cuiner no ignora la seua lliçó», afirma Jaume Coll i mostra com sorgiren i com es materialitzen en receptes concretes les tècniques conceptuals que han fet d'Adrià el cuiner més conegut del planeta: les escumes, la gelatina calenta, l'aire, l'sferificació i la liofilització, «cinc de les més reconegudes, no les úniques», afegeix l'autor.

 

Ferran Adrià ha segut considerat el millor cuiner del món en diverses ocasions. «Des de el seu reconegut restaurant, El Bulli, s'ha convertit en far i guia de l'alta cuina espanyola», comenta Juan Julià, rector de la Universitat Politècnica de València, institució que va investir Ferran Adrià Doctor Honoris Causa en juny passat, fent seu el «binomi tècnica i art», ciència i art, que són també «els senyals d'identitat que defineixen l'inqüestionable magisteri del mestre Adrià».

 

El llibre, publicat en tapa dura i amb sobrecoberta —una edició de luxe— ofereix el text en versió trilingüe (català-espanyol-anglès) i inclou detalls com la reproducció d'una carta antiga d'El Bulli, així com un detallat mapa topogràfic de la costa de Roses, on apareix destacada la carretera que arriba fins a cala Montjoi, lloc d'emplaçament del restaurant de Ferran Adrià.

 

Una passejada per la cuina Adriànica

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación