Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Encarna Sant-Celoni i Verger

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Vincles

Biografia

Encarna Sant-Celoni i Verger

(Tavernes de la Valldigna, 1959) Per circumstàncies de la vida, naix al barri de Russafa de la ciutat de València, cosa que no lleva que es considere plenament vallera. Filla de llauradors, la seua infantesa i part de la seua joventut, transcorren a Tavernes de la Valldigna, comarca de La Safor.

Comença a escriure als anys setanta, poesia i prosa poètica, i s'estrena en narrativa el 1982, amb el conte "Afalaga de Mar", publicat en la revista Pandora. D'aleshores ençà no he deixat de conrear tots dos gèneres, alternant-los amb la traducció.

Com a narradora, ha guanyat, entre d'altres, el Ciutat de Cullera (1983), amb Dotze contes i una nota necrològica; el Joanot Martorell de Gandia (1985), amb Siamangorina, i el Vila de Puçol (2004), amb Guarda't dels jocs del destí. Mentre que, com a poeta, i tot i no guanyar mai cap premi, fins ara ha vist publicats quatre poemaris.

Accèssit del IV Ciutat de Torrent (2002), amb Al cor, la quimereta, ha fet una versió en prosa de la Kalevala, d'Elias Lönnrot, ha traduït els Mille et un quarts d'heure, de Thomas S. Gueullette, que rebé un ajut de la Institució de les Lletres Catalanes, i ha cotraduït del danés un poemari d'Anne Marie Dinesen i una antologia de Tove Ditlevsen.

Així mateix, ha col·laborat en diverses revistes i publicacions, ha participat en molts homenatges i llibres col·lectius, sobretot de poesia, i, a més de coautora de dos llibres de llengua, és l'antòloga d'Eròtiques i despentinades. Un recorregut de cent anys per la poesia catalana amb veu de dona.

És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

ENLLAÇOS

http://www.qeqculturavalenciana.es/cultura/sant-celoni-i-verger-encarna

http://poesiaendins.blogspot.com/2009/07/encarna-sant-celoni-i-verger.html

http://www.poesia.cat/tus_poemas/biografias.php?IDregistre=Sant-Celoni%20i%20Verger%20,%20Encarna

ENTREVISTES

http://www.infosafor.com/index.php/actualitat/entrevistes/592-entrevistem-encarna-sant-celoni-i-verger-escriptora-de-la-vall

http://valldignadigital.bloc.cat/post/2963/222015

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación