Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autores

Enric Alepuz Llopis

Biografía
Bibliografía
Llibres en llibresvalencians.com

Biografía

Enric Alepuz Llopis

(Almussafes, 1956) Comença la seua activitat literària al si de l'escola on actualment treballa essent els seus alumnes el seus primers lectors. Preocupat per la crisi de lectura que ara travessa la societat, especialment els joves, li ve la idea d'escrire alguns relats curts arrelats al medi, de fàcil lectura i forta significació. Esperonat per l'interés que els seus textos desperten en l'alumnat i la gran acceptació per part del claustre de professors va més enllà i, col·laborant amb uns professors del centre en un projecte sobre coeducació amb l'aportació del seu relat "Mariona", aconsegueix l'any 2.008 un important premi otorgat pel Consell Escolar Valencià. "Mariona" és la història d'una xica que en la difícil Espanya dels anys seixanta vol obrir-se pas en el món del futbol, i com aconsegueix eludir els entrebancs que la societat masclista d'aleshores li ofereix durant el seu intent.

Dins de poc temps l'editorial Marfil traurà a la llum la seua primera novel·la fruit d'un treball d'any i mig d'investigació, "El mal d'Almansa". Aquesta és una novel·la històrica juvenil amb intencionalitat didàctica basada en alguns fets destacables de la Guerra de Succesió tals com la batalla d'Almansa, crema de Xàtiva i setge de Barcelona. El quatre personatges principals (dos maulets i dos botiflers) viuen els mateixos fets amb quatre actituds ben diferents aportant al relat, d'aquesta forma, més originalitat.

Actualment exerceis de professor al CEIP Mare de Déu dels Xics de La Font de la Figuera alternant la faena docent amb la producció literària, i també amb l'altra gran passió seua: la música tradicional valenciana, essent professor de dolçaina a l'EM del Braçal (Banyeres de Mariola) i músic en excedència de la prestigiosa colla La Xafigà de Muro.

 

Arriba Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación