Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Entrevista: El conta-contes

Recuperem una entrevista que vam fer fa vint-i-cinc anys al conta-contes Llorenç Giménez, un rondallaire excepcional del País Valencià, que va morir recentment

Vilaweb/ Montserrat Serra | 02-09-2019

S’ha mort Llorenç Giménez, el conta-contes del País Valencià, mestre, pedagog. És una pèrdua irreparable. La seva mestria a l’hora d’explicar rondalles, de captar l’atenció dels infants (i grans), de transmetre cultura oral, popular, literària, era excepcional. I la importància del seu treball de recuperació de rondalles dels Països Catalans, també.

El vaig conèixer a Bétera un estiu meravellós, on vaig estar-m’hi tres o quatre dies durant les festes. Llorenç Giménez explicava contes als infants i vaig tenir la sort de veure’l en acció. L’endemà l’entrevistava per a la revista El Temps. Aleshores ell tenia trenta-nou anys. En fa vint-i-cinc. Unes setmanes després vaig editar l’entrevista a Barcelona, a la redacció de la revista, un pis del carrer Casanova on feia una xafogor que costava de suportar. Hi havia molt poca gent a la redacció i vaig treballar amb calor però en silenci. I em vaig deixar anar. Com que era estiu, vaig pensar que si em prenia algunes llicències narratives, com ara iniciar l’entrevista amb un conte i tancar-la amb un altre, no suposaria cap problema.

A més, vaig tenir la sort que va maquetar les pàgines de l’entrevista el pintor Joan Subirats, que aleshores formava part de l’equip. Tot plegat va fer que quedés una peça bonica i interessant, a l’altura del conta-contes. I em consta que li va agradar. Per això hem decidit de recuperar-la i compartir-la, a tall de record, d’homenatge i també per ser conscients de la pèrdua que suposa que Llorenç Giménez ja no hi sigui.

 

Llegir més: https://www.vilaweb.cat/noticies/el-conta-contes/

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación