Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Notícies

Es posa en marxa la XXIV edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira

La dotació global del certamen baixa un 15 %

Edicions Bromera | 08-06-2012

La nova edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira ha començat ja amb l'obertura del termini de presentació d'originals. Aquest any se celebra la XXIV edició dels guardons, que −tot i amb una dotació un 15 % més baixa que en 2011− ha aconseguit mantenir-se com una cita ineludible de la tardor literària en el nostre àmbit lingüístic. No obstant les dificultats econòmiques derivades de la crisi, els patrocinadors han apostat clarament per la continuïtat del certamen, encara que amb una retallada de les dotacions que ha esdevingut necessari. Així i tot, les més de dues dècades de trajectòria d'aquests premis tornen a confirmar el prestigi d'un certamen que es caracteritza per incentivar la producció literària en la nostra llengua.

Els guanyadors de les set modalitats de la present edició es repartiran aquest any 69.500 €. El XXIV Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira està dotat amb 16.000 €, la mateixa quantitat que guanyaran el guardonat amb el XVIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General i el guardonat amb el XVII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil. De la seua banda, el XVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre té una dotació de 2.500 €, el XIV Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de 8.000 €, el VII Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca, de 6.000 €, i el VII Premi de Poesia Ibn Jafadja, de 5.000 €.

El termini de presentació d'originals estarà obert fins el 12 de setembre per a totes les categories. El veredicte dels premis es farà públic la nit del 9 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte el del Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca –que s'anunciarà el 26 d'octubre, just abans de la representació de l'obra Ticket al Gran Teatre d'Alzira– i els del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre –que es comunicaran una setmana abans, el 2 de novembre. Amb tot, els set guardons es lliuraran oficialment durant el sopar del 9 de novembre, on els guanyadors rebran, a més de l'import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

La consolidació dels Premis Literaris fa palesa l'aposta de les sis entitats convocants –l'Ajuntament d'Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED i Edicions Bromera– per aquests guardons literaris, que es mantenen en totes les categories malgrat la complicada situació econòmica actual. El certamen confirma així la seua bona salut, ja que cada any reuneix més participants i guanya rellevància social i cultural.

Segons el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alzira, Carlos Correal, «cal destacar la importància que amb esta edició arribem a la 24 edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira amb el compromís de les sis entitats patrocinadores de seguir apostant per la bona literatura i pel foment del valencià a favor de la literatura. La situació de crisi ens obliga a reduir un poc la quantia dels Premis, però es mantenen amb dotacions molt dignes per a seguir produint literatura de qualitat en la nostra llengua. Creiem que les noves dotacions estan en consonància amb el prestigi dels Premis, però també amb les mesures d'estalvi, necessàries i entenibles no sols pel món cultural sinó també pel conjunt de la ciutadania».

www.bromera.com

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación