Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Noticias > Gran Família APIV

Estatut de l'artista (III)

| 22-07-2020

14. MESURES DE TRANSICIÓ PER A CARRERES PROFESSIONALS CURTES
Es vol aplicar mesures de transició per a carreres professionals curtes. Els/les professionals de les arts escèniques, com els ballarins/es i professionals del circ, solen tindre carreres curtes per la pròpia exigència física de la professió, per tant, és important potenciar les possibilitats d'ocupabilitat i mobilitat d'aquestos/es artistes amb mesures de suport psicològic, assessoria laboral i suport a la formació, així com la creació d'una entitat o comissió interdepartamental per a l'establiment, gestió i control de programes de foment de la transició professional.
 
 
15. MODIFICAR EL RÈGIM D'ARTISTES PER COMPTE D'ALTRI
Es vol regular la relació laboral especial dels/les artistes en els espectacles públics perquè s'incloga a tots els/les professionals de la cultura, també a autors/es, tècnics i personal auxiliar, ja que fins ara està limitada als/les que actuen necessàriament damunt d'un escenari (d'acord amb el Reial decret 1435/1985, d'1 d'agost, pel qual es regula la relació laboral especial dels/les artistes en espectacles públics). Aquest Reial decret s'ha de modificar, millorar i actualitzar, també en interés de les persones menors de 16 anys.
La normativa específica de la Seguretat Social ha sigut insuficient per a fer-se càrrec de l'especificitat dels contractes i situacions d’intermitència habituals, així com dels abusos en la contractació parcial i en la concatenació de contractes de temporada.
Es recomana modificar, amb caràcter general, les modalitats de cotització a la Seguretat Social dels treballadors/es culturals i es proposa l'anàlisi de noves formes de finançament, amb propostes concretes, dels mecanismes de cobertura social. Enfront d'això el Reial decret llei 26/2018, de 28 de desembre, pel qual es van aprovar algunes «mesures d'urgència sobre la creació artística i la cinematografia» fa que les cotitzacions a la Seguretat Social en períodes de no activitat tornen a recaure en els propis/es professionals del sector artístic.
 
 
16. INCORPORACIÓ DE LES ARTS EN L'EDUCACIÓ
Es proposa reformar el sistema educatiu perquè incorpore l'educació artística a l'ensenyament: educació musical, plàstica i visual, dansa, teatre, circ, etc.
 
 
17. PROTECCIÓ EN L'ENTORN DIGITAL
Es vol incrementar el percentatge que reben els/les titulars de drets sobre els beneficis de les plataformes digitals.
 
 
18. ÒRGANS ADMINISTRATIUS ESPECIALITZATS
Es volen realitzar campanyes de conscienciació i formació a funcionaris/es d'Hisenda, Seguretat Social i Inspecció de Treball perquè coneguen el funcionament del sector i les seues especificitats laborals, tant quan es treballa per compte propi com d’altri, a fi de protegir-nos millor i agilitar i normalitzar el càlcul de les prestacions dels/les treballadors/es de la cultura.

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación