Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Guia per a descobrir Silla, a peu o amb bici

Levante-emv

Silla

Silla. Paco Tortosa. Edicions 96. 2011

El geògraf Paco Tortosa suggereix quatre itineraris per aquesta població de l´Horta Sud en una completa guia amb dades patrimonials i ambientals.

Amb l'experiència adquirida d'haver recorregut amb bicicleta, de forma assossegada, una distància equivalent a la qual existeix entre la terra i la lluna (340.000 quilòmetres), el geògraf Paco Tortosa va enfocar durant un any l'objectiu de la seua càmera cap a la població de Silla (l´Horta Sud). I el resultat ha sigut una cuidada guia de 333 pàgines que inclou la proposta de quatre itineraris per a conèixer aquesta localitat a peu, amb bicicleta o en «barquet» per l´Albufera. Perquè, per a qui no ho sap, Silla és la població amb més quilòmetres confrontants amb el llac pel que gran part del seu terme municipal es trobe dins del marjal del Parc Natural de l´Albufera. 

Tortosa ha intentat «proporcionar a l'obra un enfocament que s'apartara de l'elaboració, els mètodes de treball i la filosofia de contingut de moltes de les publicacions turístiques caracteritzades per un llenguatge merament descriptiu». Per açò, a més dels valors patrimonials i turístics de Silla s'inclouen «reflexions i valoracions mediambientals, de qualitat de vida i paisatgística, d'acord amb una nova sensibilitat cultural i d'oci naturalista que comença a sorgir entre els viatgers i turistes d'aquesta societat de principis del mil·lenni», assegura el propi autor en la presentació de l'obra. Encara que la part més apetecible per al viatger són les quasi 200 pàgines dedicades als quatre itineraris suggerits per Paco Tortosa per a «descobrir Silla de manera íntima». A part del nucli urbà (amb les seues cases modernistes, la torre musulmana i el Museu d´Història i Arqueologia) les rutes que planteja la guia introdueixen al viatger en «la marjal de Silla dins del Parell Natural de l´Albufera» (d'una bellesa arrebatadora i de colors i matisos canviants segons l'època de l'any), conviden a passejar en «barquet pel Port i l´Albufera» o condueixen al viatger «entre hortes, molins, oliveres i la Sèquia Reial del Xúquer». La guia va acompanyada d'un plànol a escala 1:15.000 per a no perdre's en els itineraris.

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2011/11/22/guia-descubrir-silla-pie-o-bici/857837.html

Silla

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación