Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'I tu, sols tu', d'Isabel Canet Ferrer

Nosaltres La Veu - Gemma Burgos Segarra

I tu, sols tu

I tu, sols tu és el títol de la cançó del grup El Diluvi que dóna nom a l’últim recull de contes d’Isabel Canet Ferrer, amb pròleg de Flora Sempere –cantant de la formació. Un títol ben adient, que es troba a la base del conte que obre el recull i que assenta el to de les tretze històries que componen l’obra. Totes tretze tenen personatges femenins, de diverses edats i característiques, com a nucli central de la narració. El missatge que llancen, ben bé, podria ser el de la cançó d'El Diluvi, “Seràs la dona que vas voler ser”, perquè si hi ha un fil que uneix tots els contes és el de la voluntat de superació personal, d’arribar al lloc on elles volen estar, independentment que el final de la història siga més o menys trist.


La música és sentiment i I tu, sols tu és un recorregut pel més ample ventall d’emocions: l’alegria, la tristesa, l’angoixa que omplin aquestes cançons es transmeten als contes que conformen el llibre. Però la música no es troba només als fonaments d’aquestes històries, que incorporen fragments de la lletra de les cançons i les filen amb la narració. Aquesta té també gran rellevància per alguns dels personatges: l’escolten, toquen la guitarra, el piano...Quan s’escolta una cançó, un exercici recurrent és el d’imaginar quina història s’amaga darrere. Imaginem, com si d’una pel·lícula es tractara, els personatges i les seues vides, com riuen, ploren, o els espais que recorren. Tot allò guarnit amb els canvis melòdics i la veu que ho narra de fons, la lletra. I en bona mesura això és el que fa l’autora, qui afirma que aquestos contes “m’han permès apropiar-me de cançons que abans s’havien apoderat de mi. Ho considere un acte de justícia. Donar a qui et dona i tornar el que t’han regalat”.

Llegir més: https://www.nosaltreslaveu.com/noticia/31713/i-tu-sols-tu-isabel-canet-ferrer

I tu, sols tu

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación