Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

IV Plaça del Llibre a Alacant: ‘desfullant’ l’amor per les lletres en valencià

FIRA DEL LLIBRE EN VALENCIÀ, DEL 14 AL 16 DE FEBRER

Alicante Plaza_Marta Gisbert | 12-02-2020

La fira del llibre en valencià a la ciutat d’Alacant batega tan fort que s’escolta des de qualsevol racó del País Valencià. Una iniciativa conjunta que reuneix a societat civil, entre fundacions, associacions i universitats, amb les institucions, des de fa quatre anys. Una mostra més que evident d’estima cap a una llengua i identitat pròpies potenciant allò que és una obra d’art en imminent perill d’extinció, el llibre en paper, sense oblidar el desig de vertebració de tot un territori.

La Plaça del Llibre escriu un nou capítol als seus fulls. Entre els plecs, s’amaga una declaració d’intencions ferma, com és que el valencià consolide la seua ‘normalitat’ dins de la cultura alacantina. Amb la fira homónima a València com a germana gran, que complirà la huitena edició, i Castelló començant a preparar ja la segona fita, Alacant es reserva per a ella una característica: derivar-se més cap a la literatura infantil i juvenil en la meïtat de la seua oferta, on també hi haurà assaig, narrativa, teatre, divulgació científica i poesía, per a un públic adult.

Així, més d’un miler de títols en valencià, de més de seixanta editorials, estan cridats a formar part d’aquest gran contenidor que, del 14 al 16 de febrer, convertirà la plaça del Port d’Alacant en una gegant llibreria a l’aire lliure, per a grans i menuts. Molts d’aquestos últims descobrint, desfullant, tal volta per primera vegada, el seu amor per poder llegir en la llengua que aprenen a l’escola i que ja saben escriure. La cultura és qui torna a apropar-s’hi a la ciutadania. D’aquesta manera, no sols els llibres eixen al carrer, sinó que ho fan de la mà dels seus respectius autors i autores. 

Set editorials presentaran les seues novetats –per exemple, Climes i temps del País Valencià, de Jorge Olcina i Enrique Moltó, o Les petjades del temps. Memòries, de Rosa Serrano– i gaudiran d’un espai reservat per a cadascuna d’elles. A més a més, Escola Valenciana, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació i la Universitat d’Alacant, tots dins de l’organització, també tindran la seua respectiva carpa. 

Llegir més: https://alicanteplaza.es/iv-placa-del-llibre-a-alacant-desfullant-lamor-per-les-lletres-en-valencia

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación