Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Noticias > LlegeIX!

Illes Columbretes i 'Les veus i la boira' (Edicions Bromera, 2015)

Viatja Llibre | 23-01-2020

El paisatge: 

Amb només una extensió de 19 hectàrees i a 27 milles marines del cap d’Orpesa, a la costa de la comarca de la Plana Alta, l’arxipèlag de les Illes Columbretes és una reserva natural formada per quatre grups d’illots d’origen volcànic: l’illa Grossa, la Ferrera, la Foradada i el Carallot, i nombrosos esculls i baixos com Baluato, Cerquero, Xurruca, les Roques del Carallot, Bauzà i Espinosa.

La seua ubicació i profunditat permeten una gran varietat de vida marina, convertint les Columbretes en el petit arxipèlag de major interès ecològic de la Mediterrània. El 1988 foren declarades parc natural per la Generalitat Valenciana i reserva marina l’any 1990 pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Cau de contrabandistes i pirates al llarg de la història, a partir de 1860 l’illa Grossa va ser habitada permanentment per faroners fins a l’any 1975. Actualment només es permet la visita a aquesta illa,  a la qual només es pot accedir amb vaixell particular o en visites guiades. Està prohibit agafar minerals, plantes i animals.

El llibre:

Amb Les veus i la boira, Vicent Usó va guanyar l’any 2015 el Premi Alfons el Magnànim de Novel·la. L’obra segueix la investigació del periodista Mateu Sequeral amb la que pretén descobrir per què el taüt de la seua àvia està buit i per què el seu pare, Bernat Sequeral,  va trobar la mort quan intentava investigar l’assumpte. Novel·la coral on tretze veus fan avançar una narració farcida d’històries d’amor, assassinats, secrets de família, especulació urbanística, faroners, pescadors i contrabandistes, que recorre setanta anys de la història valenciana.

Una novel·la que té com escenaris  la Peníscola dels anys 40 i 50, els Pirineus francesos, la Mallorca turística i principalment les Illes Columbretes, autèntic eix de la novel·la, sempre envoltades de broma, com la trama de la novel·la.

Llegir més: http://viatjallibre.com/2018/07/10/fundacion-cultural-miguel-hernandez-oriola-2/

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación