Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Independentisme a la britànica

Revista Lletres Valencianes núm. 36

La independencia de Escocia

La Independencia de Escocia. Michael Keating, autor; Juan Pecourt, traductor
Publicacions de la Universitat de València. València. 2012.

Amb la traducció de La Independencia de Escocia, Publicacions de la Universitat de València ens ofereix aproximar-nos a un tema d'actualitat, com és la possible independència d'Escòcia, després del referèndum convocat per al 18 de setembre d'enguany; però també abordar el tema de la –més que– possible consulta catalana per a este novembre i dels independentismes a casa nostra.

Si he de destacar un punt d'interés per al lector valencià del treball de Michael Keating, politòleg escocés especialista en qüestions de polítiques regionals, nacionalismes i processos autonomistes, és l'aproximació tan clara que fa al fenomen independentista escocés, en què analitza els avantatges i desavantatges –a l'estil de la millor tradició asèptica britànica– d'una manera que es troba a faltar en el debat espanyol sobre les independències: sense prejudicis i sense tractar el tema com si fóra una bogeria col·lectiva o la solució a tots els problemes del món.

A més d'això, el lector se sorprendrà de l'organització del Regne Unit, un estat que ha patit un procés de descentralització en les últimes dècades sense haver estat mai una «nació» tal com l'entenem al continent. Les perspectives diferents ens ajuden a formar-ne de noves.

Víctor Martínez

http://dglab.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero36completo/revista-36.pdf

La independencia de Escocia

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación