Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Jesús Cortés

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com

Biografia

Jesús Cortés

 Nascut a Torrent (1962), l'Horta Sud, Jesús Cortés va créixer al si d'una família de classe mitjana. Gràcies als seus germans majors, des de ben menut va gaudir dels tebeos de l'època que li despertaren una afició per la lectura que, amb els anys, esdevingué quasi malaltissa. El gust es transformà, així, en vici, i dels tebeos passà a les novel·les il·lustrades que es publicaven en col·leccions dedicades a l'anomenada «literatura universal». D'això a voler escriure les seues pròpies històries tan sols quedava un pas i, a poc a poc, durant l'estapa acadèmica, les típiques redaccions d'escola li serviren d'excusa per a redactar –o escriure– d'una manera ben diferent a la dels seus companys, fet que no passà desapercebut per als seus professors de lletres.

Sempre fascinat pel poder dels llibres i per la seua capacitat d'aillar-lo del món real, Cortés continuà conreant les seues aficions mentre es preguntava cada vegada amb més insistència si no seria capaç d'arribar a escriure amb la solidesa necessària com per a publicar alguna història. Mentrestant, els estudis el van dur fins a les portes de la universitat, però circumstàncies adverses el van traure del camí de l'aprenentatge i el van desviar cap al món del treball, on desenvolupà tasques d'allò més àrides, i per descomptat gens creatives, que res tenien a veure amb el món dels llibres.

Durant la dècada dels 80, i gràcies a l'evolució socio-política del País Valencià, el mercat literari en la nostra llengua experimentà una tranformació que facilità l'accés a una nova literatura que Cortés no volgué deixar córrer. Així, els autors clàssics donaren la benvinguda als prestatges a d'altres valencians, gràcies als quals Cortés va poder descobrir la literatura autòctona que, amb penes i treballs, començava a obrir-se pas cap al gran públic com no ho havia fet mai.

Decidit a fer un pas endavant i a tocar a la porta del món de la publicació, l'editorial Bromera, d'Alzira, li donà una primera oportunitat que no va desaprofitar. Ja fa quasi vint anys d'això, i des d'aleshores, casat, amb una filla, i ocupat amb les lletres, ha publicat treballs diversos dedicats, sobretot, a la literatura infantil i juvenil, la millor, pensa, per a formar i divertir alhora al lector a través de l'evasió i l'entreteniment. Als premis literaris Ciutat d'Alzira obtingué el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 1997 amb l'obra No em pots dir adéu, i el 1999 guanyà el Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Vicent Silvestre amb L'ull de la mòmia. 

(Actualitzat el 13/12/2010)

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación