Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Autors

Joan Miquel Almela Cots

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com

Biografia

Joan Miquel Almela Cots

Pego (1975) L'any 1997 es va llicenciar en Humanitats per la Universitat Jaume I de Castelló, aprenent de dos mestres en especial: Joan Francesc Mira i José Luis Aguirre. Del primer va aprendre a estimar el país, i del segon, la serenitat i l'amor per la literatura a més de la màxima que diu que és preferible que no et troben a que et troben en tots els llocs. A la Universitat va començar a col·laborar en petites revistes que editaven els mateixos alumnes, amb alguna que altra poesia. Els dos anys següents els dedicà a realitzar els cursos de Doctorat, que va acabar, i començà amb la tesi de llicenciatura sobre l'estructura de la propietat a la vall de Pego a la baixa edat mitjana, que va llegir i presentar el 2007 a la Universitat de València sota la direcció del professor Enric Guinot amb el títol L'home i la terra a Pego. Estructura de la propietat agrària i anàlisi social en el trànsit del segle XV al XVI. Va nàixer després el cuquet de l'arxivística i realitza tres cursos a València on aprèn molt d'especialistes tan importants com Ramon Alberch i Vicent Gil. Des de 1999 comença a col·laborar en el Llibre de Festes de Pego amb articles d'història i arxius fins al dia d'avui, i també en els llibrets de les falles. La passió pels llibres el porta a col·laborar amb ressenyes literàries al Setmanari de les Comarques Centrals Valencianes del Levante EMV i també articles monogràfics com el que publica sobre les Carnestoltes de Pego. Fruït d'aquest treball funden a Gandia, amb la direcció de Jesús E. Alonso, Espai del Llibre –Publicacions de les Comarques Centrals Valencianes- on pretenen donar a conèixer les darreres novetats que es publiquen a les nostres terres. També ha col·laborat en la revista Aguaits de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta amb un article sobre la repressió franquista a Pego a partir d'un registre de denúncies. Actualment treballa a l'Arxiu Municipal de Pego, lluitant dia a dia perquè el document i el llibre siguen patrimoni de tots i matèria prima de la nostra memòria col·lectiva. Des de l'any 2004 dirigeix i coordina les Jornades d'estudis "Carmel Giner Bolufer" de Pego i les valls que se celebren a Pego cada dos anys.

 

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación