Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Josep Lluís Roig guanya el Premi Mallorca de Creació Literària de poesia

Ho fa amb l’obra «La llum del curtcircuit». Pere Joan Martorell ha guanyat el premi de narrativa, amb «La veu del silenci»

| 18-12-2017

Pere Joan Martorell i Josep Lluís Roig, després del lliurament dels premis

Pere Joan Martorell i Josep Lluís Roig, després del lliurament dels premis

Galeria d'Imatges

Josep Lluís Roig ha guanyat el Premi Mallorca de Creació Literària en l’apartat de poesia. Un dels premis més importants del nostre àmbit lingüístic i, en poesia, el més ben dotat, amb 15.000 euros de premi i 10.000 més per a la publicació i difusió de l’obra guanyadora.

El llibre guanyador duu per títol La llum del curtcircuit, en referència al món de les substàncies estupefaents, que és descrit sense moralismes però tampoc amb complaença, alhora que és utilitzat com a metàfora del món contemporani.

L’autor, Josep Lluís Roig (Oliva, 1967), ha conreat tots els gèneres literaris (teatre, novel·la...) però és en el camp de la poesia on més ha centrat la seua producció, amb onze poemaris publicats i alguns premis com el Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre, l’Agustí Bartra de Terrassa o l’Ibn Jafadja del Premis d’Alzira.

Per la seua banda, l'escriptor mallorquí Pere Joan Martorell ha recollit el premi de narrativa, dotat amb 25.000 euros, per l'obra La veu del silenci, que es publicarà per voluntat expressa de l'autor sota el títol La memòria de l'oracle, una novel·la sobre la Guerra Civil "amb una trama molt barroca, complexa i laberíntica, amb un bon fil conductor", destaca el jurat.

Els premis Mallorca de Creació Literària van ser creats l’any 2005 pel Consell de Mallorca, amb la voluntat de convertir-se en referència dins del món literari, com així va ser, tant en poesia com en narrativa. Enguany és la primera vegada que s’ha convocat també el premi d’assaig. Els premis han estat lliurats dilluns 18 de desembre a la seu de la institució.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación