Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Autors/es

Josep Vicent Frechina

Biografia
Bibliografia
Llibres en llibresvalencians.com
Crítiques
Multimèdia

Biografia

Josep Vicent Frechina

Josep Vicent Frechina Andreu (Massalfassar, L'Horta 1966), és crític musical i literari, musicòleg,  estudiós de la música i cultura popular i col·labora en diverses revistes.  És secretari del Centre d'estudis de l'Horta Nord, entitat organitzadora del Congrés d'Estudis de l'Horta Nord  i president de l'Associació Tramús, Tradició i Música que junt a Solc d'Osona i Carrutxa de Reus editen la revista Caramella de música i cultura popular, que organitza i col·labora en diversos festivals de música tradicional entre ells la trobada de cant rural Cant al Ras de Massalfassar on n'és el director i presentador. Des de l'any 2008 forma part, i des de 2011 n'és el secretari del jurat dels Premis Ovidi Montllor als artistes que publiquen música en valencià.

Fou director de La Roda del Temps, revista d'estudis, opinió i divulgació sobre temes de la comarca de l'Horta Nord, havent estat reconeguda com una font important de literatura en valencià. Actualment és coordinador de Caramella, revista de música i cultura popular, així com col·laborador de Lletres valencianes i la revista de viatges Descobrir Catalunya i ha col·laborat, entre d'altres, a les revistes Folc, Interfolk, l'Artesà, La Canya, Saó, etc. com a crític musical.

L'any 2011 publicà La cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns editat per l' Acadèmia Valenciana de la Llengua, llibre que reuneix textos inèdits, entrevistes, ressenyes discogràfiques, articles d'encàrrec en revistes i publicacions diverses i que no havien estat mai aplegats en un volum, escrits durant més de 20 anys i adaptats com a síntesi del treball d'inventari i ordenació de la discografia d'expressió en català publicada al País Valencià.

Font: Vikìpèdia

Amunt Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación