Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Jugar, parlar, somiar, imaginar... El temps, la vida

Revista Lletres Valencianes núm. 32

Momo

MOMO, o l'estranya història dels lladres de temps i de la xiqueta que va retornar als humans el temps que els havien robat. Michael Ende. Edicions Bromera / Alzira / 2013

Momo és una xiqueta que viu a les runes d'un amfiteatre en algun indret del món. Amb tot, ella és feliç, ja que gràcies al seu talent especial de saber escoltar les persones és molt estimada per la gent de la ciutat. Però amb l'aparició dels homes grisos tot comença a canviar. Momo s'adona que les persones cada vegada dediquen menys temps a jugar, a parlar, a imaginar... I és que els homes grisos s'estan apropiant del temps de vida de les persones. Momo no està disposada a caure davall esta dictadura i per això, amb l'ajuda de la tortuga Cassiopea i del mestre Hora, farà tot el possible per tornar a la societat el més valuós de la vida: el temps. «Perquè cada persona posseeix el seu temps. I este temps només es conserva viu mentre realment li pertany.»

Este és un relat que sembla juvenil, però la història de Momo amaga un profunda crítica social al capitalisme. El materialisme i el consumisme (en plena expansió l'any que Ende escriu el relat) es personifiquen en els homes grisos, on les persones no tenen temps per a crear. Tot ve donat. Una vida apagada i superficial. Per tant, Momo és una història que, tot i que han passat 40 anys des que es va publicar, és ben actual, una narració amb la qual grans i menuts, a més de divertir-nos, podem aprendre molt.

De la mateixa manera que La Història Interminable, l'obra més coneguda de Michael Ende, Momo també ha sigut adaptada al cinema en dues ocasions, el 1986 i el 2002.

 Andrea R.Lluch

http://dglab.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero32completo/revista-32.pdf

Momo

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación