Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

La Biblioteca Valenciana incrementa la col·lecció amb la compra d'obres de Lluís Vives i Arnau de Vilanova

GVA Cultura | 07-03-2018

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha realitzat una compra de llibres de Joan Luís Vives i d'Arnau de Vilanova, dos autors valencians que han sigut referents en la producció literària i científica, i dels quals el centre bibliogràfic considera que és necessari augmentar-ne la col·lecció.

En concret, s'adquiriran dotze obres de Joan Lluís Vives (València 1492-Bruges 1540), filòsof, pedagog, escriptor i catedràtic, que està considerat el màxim representant de l'humanisme a Espanya. La figura de Vives està lligada a la ciutat i la història de València, no només per naixement, sinó també per la seua vinculació amb la tradició universitària valenciana.

Les obres corresponen a edicions del segle XVI de Lluís Vives i la Biblioteca Valenciana ha considerat que és una bona oportunitat d'enriquir-ne la col·lecció.

D'entre les obres de Vives adquirides, totes en un perfecte estat de conservació, podem destacar: 'L'institution de la femme chrestienne' (París, 1552), una edició molt rara de la coneguda obra de Vives, dedicada a Catalina d'Aragó, un petit llibre molt atractiu que ha mantingut la seua enquadernació original, i l'edició 'De anima & Vita Libri tres' (Lió, 1555), en què estableix amb notable claredat la teoria de l'associació d'idees, un exemplar amb una curiosa enquadernació en pergamí pintada imitant la pell. 
També destaquen l'exemplar d''In[s]truction de la muger christiana' (Sevilla, 1535), que va pertànyer a la biblioteca de Salvá-Heredia, també una edició molt rara en lletra gòtica amb la portada orlada a dues tintes amb dues figures en la vora inferior que semblen els retrats de Vives i Joan Justinià, i l'exemplar de la primera edició d'una de les seues últimes obres, 'In Bucolica Vergilii interpretatio, potissimum allegorica' (Milà, 1539), té les inicials rubricades.

Quant a Arnau de Vilanova (Villanueva de Jiloca, Regne d'Aragó o València 1240-Gènova 1311), teòleg i metge més important de l'època medieval, s'adquireix 'De regimen sanitatis', una obra mèdica medieval escrita en llatí per Arnau de Vilanova en què s'establia un règim de vida sana per al rei Jaume II d'Aragó.

El llibre està escrit en un llenguatge senzill i concís que, unit a la seua utilitat, va fer que fóra un dels textos més llegits de l'edat mitjana. Se'n van fer diverses edicions, l'obra que es compra és la primera edició italiana d'aquest cèlebre tractat i no s'ha trobat cap exemplar en biblioteques espanyoles. A la Biblioteca Valenciana només hi ha una edició d'aquesta obra.

La Biblioteca Valenciana és la biblioteca autonòmica de la Comunitat Valenciana. Es va crear mitjançant el Decret 5/1985, del Consell de la Generalitat Valenciana.

Segons la Llei 10/1986, de 30 de desembre, d'organització bibliotecària de la Comunitat Valenciana, és el primer centre bibliogràfic de la Comunitat Valenciana que té una finalitat molt concreta, que és la de reunir, conservar i difondre el patrimoni bibliogràfic valencià, així com continuar completant i enriquint aquelles col·leccions que es troben a la biblioteca.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación