Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

La Direcció General de Cultura i Patrimoni destinarà 1 milió d'euros a ajudes a editorials i llibreries

La quantia individualitzada de la subvenció per persona beneficiària serà de 3.000 euros

| 12-08-2020

La Generalitat Valenciana ha anunciat l'aprovació d'un decret que regula "la concessió directa d'ajudes urgents al nostre sector del llibre", com ha explicat en un comunicat la Direcció General de Cultura i Patrimoni. La dotació total econòmica d'aquesta mesura, elaborada "amb el contacte estret i continu" amb les associacions representatives del món editorial i llibreter serà d'1.000.000 d'euros. Com indiquen els responsables de la institució "atén la necessitat de donar una solució urgent a l'excepcional situació d'aquest àmbit".

En concret, la mesura està especialment destinada a editorials i llibreries, que s'han vist afectats per un decreixement de la seua activitat econòmica i, obligats a realitzar unes despeses extraordinàries per a poder continuar o reiniciar la seua activitat complint amb els requisits exigits per la normativa vigent, amb l'adopció de mesures de protecció, distanciament i higiene per a garantir la seguretat d'empleats, comerciants i clients.

Per això, l'actual decret considera "subvencionables, a més de les despeses corrents en què hagueren incorregut a conseqüència de mantenir en funcionament l'activitat, les despeses realitzades en productes i serveis de mesures de protecció, prevenció i higiene necessàries per a garantir la seguretat del personal, així com les despeses necessàries per a la posada en marxa de serveis logístics de proximitat", com és el repartiment a domicili o l'impuls de la digitalització de l'activitat i la implantació i accés a plataformes de venda en línia. La quantia individualitzada de la subvenció per persona beneficiària serà de 3.000 euros i s'atorgarà ordre de sol·licitud fins a esgotar el crèdit disponible.

En el cas de produir-se un romanent, la quantia que reste fins a arribar a l'import global màxim d'1.000.000 d'euros es repartirà, igualment, per ordre de sol·licitud fins a exhaurir el crèdit. L'import individualitzat en aquest segon repartiment serà el de les despeses que s'hagueren suportat durant el període del 14 de març fins al 31 d'agost de 2020, i suposaran fins a un màxim de 3.000 euros per beneficiari. Com han explicat els responsables de Cultura i Patrimoni, entre aquestes despeses s'inclouran "els relatius a lloguers, hipoteques, assegurances, subministraments, o despeses corrents, entre altres". L'import màxim a atorgar per beneficiari, no podrà excedir de 6.000 euros. L'objectiu de la institució és publicar les bases del projecte a la fi del mes d'agost "amb el propòsit que el període vacacional no impedisca als interessats poder accedir a aquesta ajuda".

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación