Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

La Plaça del Llibre arriba a Castelló amb un festival literari i més de 40 activitats programades

– El gran encontre de la literatura escrita en valencià se celebra per primera vegada a la plaça Santa Clara del 24 al 27 d’octubre

| 24-10-2019

Al llarg dels darrers anys, la Plaça del Llibre s’ha establit a València i Alacant com un dels esdeveniments principals de la literatura escrita en valencià. Un punt de trobada imprescindible per als amants de la lectura. En 2019 Castelló se suma també a la celebració de la paraula amb la primera Plaça, que omplirà de literatura la plaça Santa Clara del 24 al 27 d’octubre. En aquesta edició, els autors i autores  seran els grans protagonistes, amb més de 30 creadors convidats. L’encontre s’ha presentat aquest dimarts, 22 d’octubre, al Menador de Castelló i ha comptat amb la presència de Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL; Marta Cubedo, delegada d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló; Octavi Monsonís, com a representant de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; Carmen Lázaro, vicerectora de Cultura  de la Universitat Jaume I; Verònica Ruiz, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló; Pere Duch, representant del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques; Natxo Badenes, president d’Escola Valenciana, i Aina Garcia-Carbó, presidenta d’El Pont Cooperativa de Lletres.

Durant les quatre jornades de la Plaça, els visitants no solament podran descobrir nous títols per a omplir les prestatgeries, sinó que també podran gaudir de més de 40 activitats programades: taules redones, presentacions de títols, trobades amb autors, espectacles infantils… No en va, com ha explicat Jesús Figuerola, la voluntat d’aquesta llibreria a peu de carrer és “vertebrar el territori valencià mitjançant la producció editorial i literària” que es realitza a casa nostra. Així, el president de Full, ha destacat que “els tres encontres que integren la Plaça del Llibre no constitueixen cites aïllades i independents, sinó que formen part d’un mateix univers cultural, d’una mateixa indústria de la paraula escrita”.

En la mateixa línia, Figuerola ha destacat que la Plaça del Llibre és important “per tres motius: donar visibilitat a la literatura en valencià, mostrar la riquesa de la nostra llengua i la nostra producció editorial i fer normal el que hauria de ser normal: la lectura en llengua pròpia”. Així, ha recordat que l’objectiu final de la Plaça és “que els llibres en la nostra llengua siguen habituals en totes les llibreries”. Quant al pressupost en la seua primera edició, la Plaça del Llibre de Castelló compta amb una inversió directa d’aproximadament 40.000 euros. D’aquest total, el 50% és aportat per  la Fundació Full dins del seu conveni de col·laboració amb la Conselleria de Cultura, el 40% correspon a la Direcció General del Llibre i el 10% final serà assumit per l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I.  “Però, més enllà de les despeses directes, és necessari destacar també l’enorme esforç d’entitats com les editorials valencianes i les llibreries de Castelló. Sense la seua feina, la seua dedicació i el seu temps hauria sigut impossible donar vida a aquesta Plaça, que compta amb una programació tan rica en presentacions de títols, encontres amb autors i taules rodones”, ha subratllat el president de Full.

Respecte a la vicerectora de Cultura de l’UJI, ha afirmat que aquest projecte suposa “una valorització d’elements intangibles” i ha ressaltat “el concepte de ‘plaça’ com a espai de reunió i trobada per als lectors”. A més, Carmen Lázaro ha celebrat que la col·laboració de la Universitat amb  la Plaça del Llibre “permet implicar a tot l’estudiantat de l’UJI en les propostes de la programació”.  

Per la seua banda, Marta Cubedo ha recordat la importància de que la Plaça del Llibre compte amb suport institucional i tinga lloc “als espais públics, als espais de tots”. Igualment, la delegada d’ACPV ha manifestat la seua “alegria perquè la Plaça del Llibre arribe per primera vegada a Castelló” ja que, com ha explicat , “suposa que el projecte ja té presència a tot el territori valencià”. “Amagar una literatura és amargar una llengua”, ha subratllat Monsonís durant la seua intervenció, on ha destacat “la qualitat dels autors de Castelló”.  “No hi ha lectors en català sense llibres a les prestatgeries de les llibreries” ha apuntat el representant de l’AELC, qui  ha desitjat que la Plaça del Llibre de Castelló “se consolide com s’ha consolidat la del cap i casal”.

Llegir més: http://placadelllibre.com/castello/la-placa-del-llibre-arriba-a-castello-amb-un-festival-literari-i-mes-de-40-activitats-programades/

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación