Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Noticias

La Plaça del Llibre planta cara al present amb la creació d'una llibreria virtual

Castellón Plaza/ Sara Cano | 14-10-2020

Foto_CARLOS PASCUAL

Foto_CARLOS PASCUAL

Galería de Imagenes

"És un any complicat, sí, però hem esquivat la pandèmia". Aquestes paraules de Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL, durant la presentació de la segona edició de la Plaça del Llibre, són una perfecta senya del que la cultura en viu està vivint arran la crisi sanitària. No són poques les cites que han aconseguit mantenir-se al calendari, però tampoc són totes. Fa a penes unes setmanes la Fira del Llibre de València anunciava la seua cancel·lació. Tot i que es mantindrà en certa manera viva, gràcies a un programa online, el risc a concentrar molts visitants ha fet que es perda el gros de la seua activitat. També a Gandia es va haver de suspendre el mateix acte que ara es farà a Castelló.

Amb sort, aquest no serà el cas de la capital de la Plana que, ara per ara, no sols espera acollir la Plaça del Llibre, del 15 al 18 d'octubre, sinó que a més, rebrà el Saló del Còmic, del 23 al 25 d'octubre; la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió, del 29 d'octubre fins al 20 de novembre; i la Fira del llibre de Castelló, del 19 al 22 de novembre. Una aposta pel sector que, tal com ha apuntat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, juntament amb el conseller de Cultura, Vicent Marzà, es completarà amb la compra massiva d'obres d'autors de tota la província emmagatzemades, a més, en llibreries de la ciutat. "Estem en un moment de grandíssima creació a la nostra terra. Però, sense els llibreters no fem res. Hem d'estar al seu costat i considerar-los prescriptors, professionals que aporten un factor de qualitat", ha manifestat el conseller Marzà, que a destinat 472.000 euros del pressupost cultural a l'adquisició d'exemplars.

Per la seua part, la gran cita de la lectura en valencià, té preparades més de 30 activitats amb vora 60 autors i autores convidades, així com 1.500 exemplars d'assaig, poesia, investigació universitària o literatura infantil, entre d'altres. Una xifra molt menor que la de l'any passat, quan es van reunir al voltant de 9.000 llibres, però que es combinarà per primera volta amb una programació online. "S'ha treballat en una Plaça alhora física i virtual, de manera que les presentacions físiques també comptaran amb la seua versió en línia", ha indicat Figuerola, qui ha explicat que fa dues setmanes es van gravar la majoria de conferències al Menador per assegurar-se la seua difusió.

Ara bé, el plat fort d'aquest portal 2.0, que es crearà arran la cita, és el naixement d'una llibreria en línia. "Hi haurà entre 12 i 14.000 títols vius que es podran comprar de forma totalment àgil. Res d'esperar setmanes, els enviaments tardaran entre 24 i 48 hores", ha assegurat el president de FULL. A més, la pàgina romandrà activa una volta finalitzen les fires i, per "respectar la cadena de valor del llibre", els lectors podran assignar el benefici de la compra a la llibreria que vulguen de les adherides a aquesta iniciativa. És a dir, aquesta llibreria virtual no pretén llevar ingressos als llibreters i llibreteres de cada ciutat, sinó ajudar a "fer més visible la lectura i els llibres del País Valencià". Serà, en el seu cas, l'usuari, el qui decidisca amb quin dels seus establiments de confiança col·laborar. "Sense les llibreries estem perduts, necessiten que siguen còmplices" ha afegit Figuerola.

Llegir més:  https://castellonplaza.com/LaPlaadelLlibreplantacaraalpresentamblacreacidunallibreriavirtual

 

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación