Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

La casa buida

Revista Lletres Valencianes núm. 37

La casa buida

La casa buida. Jaume Pérez Montaner. Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés de Burjassot, 2013. Edicions Bromera. Alzira, 2014

La casa buida és un poemari l'autor del qual, el veterà Jaume Pérez Montaner, ha dividit en cinc apartats. Els dos primers estan formats per un i tres poemes respectivament, i els dos darrers, per tres i un poemes. La part central, que li dóna cos al poemari, conté vint-i-set poemes.

Pérez Montaner, des de la maduresa vital i creativa, escriu sobre la seua relació amb la paraula i la poesia, ens confessa quin és el sediment sobre el qual construïx els versos i ens parla, també, de la memòria i de l'oblit. La lluita contra l'oblit i l'obsessió de refer, a través de la literatura, antics senders «amb el fred de l'hivern en la memòria», conscient que només li resta, a hores d'ara, passat i present. Reflexiona intensament sobre la vida i les diverses etapes que la conformen: la infantesa, la tardor i aquest hivern on ara habita. Escriu sobre el paisatge natural i l'urbà, on és eixa casa buida des d'on escriu en solitud; de l'escriptura com un ofici de soledats; de l'enfrontament constant amb la seua memòria, amb les seues pors; de la seua parella, sobre la qual es recolza i amb qui ha compartit amor i dolor, somnis i desencant, desig, esperances i, també, la passió per la literatura.  

http://dglab.cult.gva.es/Libro/li-revistalletres37_e.htm

Manel Alonso Català

La casa buida

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación