Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Llibres

La cuina del Cabanyal

Sinopsi

La cuina del Cabanyal
En Million Dollar Baby, Morgan Freeman diu que “pareix que hi ha gent irlandesa per totes bandes, o que voldria ser-ho” per a explicar les simpaties que despertava la boxejadora Maggie Fitzgerald. També per totes bandes hi ha gent del Cabanyal o que diu tindre arrels en este poble mariner de València. Este és el motiu pel qual el present llibre donarà per a moltes interpretacions, perquè en cada casa on hi ha un cabanyaler pot fer-se un llibre de cuina distint… En tot cas, algú havia de ser el primer en posar per escrit la gastronomia essencial i canònica de la València marítima. I ho han fet Marisa Villalba i Felip Bens.

El Cabanyal va emergir de la mar i a vora mar varen créixer els seus fills, que transmeteren de generació en generació un ric patrimoni cultural. La del Cabanyal és una cuina popular, que naix de gent humil i treballadora. A sovint la necessitat incentiva la imaginació. És evident que, partint d’una matèria primera senzilla i del peix més econòmic, els nostres avantpassats foren capaços de fer-nos hereus d’un compendi gastronòmic extraordinari. En este llibre hem volgut arreplegar tots eixos plats i fer entendre que no varen sorgir espontàniament d’un lloc qualsevol, sinó d’un poble molt especial, el que formen el Poble Nou de la Mar (El Cabanyal i El Canyamelar) i la Vilanova del Grau.

Marisa Villalba i Felip Bens han escrit les receptes i els texts d’este llibre en el qual també han col·laborat els escriptors Pep Martorell, Sergi Tarín, Toni Sabater, Josep Vicent Miralles, el fotògraf Germán Caballero, i María José Royo, a qui devem les receptes dels dolços.

MARISA VILLALBA GALLART (El Canyamelar, 1972) va estudiar Farmàcia en la Universitat de València. De família cabanyalera, és una gran apassionada de la nostra cuina i dels llibres, però mai fins ara com a autora.

FELIP BENS (El Cabanyal, 1969) estudià Periodisme i és escriptor. Coordinador del llibre «Houses from El Cabanyal» i coautor de la «Historia del Llevant UD» en el qual s’expliquen molts aspectes de la vida cabanyalera del segle XX. La seua última novel·la, «El cas Forlati», discorre en gran part en El Cabanyal del segle passat.

Dades Tècniques
ISBN 9788494286094
Editorial LLIBRES DE LA DRASSANA
Estat Disponible
Nº Edició Data ISBN Edició Anterior
1 09-2017
Autor Felip Bens / Marisa Villalba / Germán Caballero
Preu i percentatge d'IVA 17.05 € (+4% )

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación