Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Críticas

La curiosa ciència de zombis i vampirs

Mètode/ Sara Moreno Tarín

Cuando llega la hora: Ciencia y mito en torno a la muerte y el más allá

Parlar de la mort no és parlar d’un tema qualsevol. Els humans ens sabem finits, almenys d’una manera corpòria, i l’acte de morir esdevé el punt final per a uns i una transició per a d’altres. En qualsevol cas, aquest és un fenomen que condiciona notòriament les nostres vides, o no és cert que la mort només té importància en la mesura que ens fa pensar en la vida? La fluctuació dicotòmica constant entre l’existència i l’absència pròpies ha sigut la llavor de multitud de qüestions culturals des del principi dels nostres temps i de forma transversal a totes les civilitzacions. Aquesta ha germinat en forma de mites, creences, religions, pseudociències o tradicions, i són aquestes les qüestions en què Miguel Ángel Sabadell, astrofísic i doctor en Física Teòrica, s’ha submergit.

Així, fer divulgació científica d’un tòpic com aquest no és gens fàcil. Què es diu en 200 pàgines de divulgació científica sobre la mort sense provocar cap badall d’avorriment? Doncs, precisament, el gran ventall de temes que tracta és un dels motius pels quals considere que el llibre Cuando llega la hora mereix amb escreix el III Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló 2018 amb el qual ha sigut guardonat.

 

Llegir més:  https://metode.cat/revistes-metode/llibres-revistes/cuando-llega-la-hora-de-miguel-angel-sabadell.html 

Cuando llega la hora: Ciencia y mito en torno a la muerte y el más allá

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación