Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'La fabulosa llegenda del rei Artús' Adapt. Jordi Sierra i Fabra, Francesc Rovira il. Edebé, 2008

Revista Faristol

La col·lecció d'adaptacions dels clàssics d'Edebé creix amb un títol recomanable. Hi incorpora les aventures del rei Artús, com diu a l'epíleg, el naixement de la llegenda amb l'inici de l'aventura, la reina Ginebra, l'espasa Excalibur i els Cavallers de la Taula Rodona; justament, les parts més conegudes per mediadors i per infants gràcies a adaptacions cinematogràfiques com Excalibur (1981) o El primer caballero (1995) o les sèries animades com Merlín el encantador (1963) de Walt Disney. I si l'argument i el personatge ja són coneguts, també ho és l'escriptor triat per a l'adaptació, Sierra i Fabra, que compta amb el seu propi públic.
Però més enllà d'aquests encerts, cal celebrar una adaptació que és un bon exemple de com fer arribar una primera aproximació dels clàssics als lectors: l'elecció dels fets narrats pensa en un lector que busca en el llibre l'aventura barrejada amb els sentiments; el ritme narratiu i l'estil es manté fidel a l'essència de l'original: un text per ser narrat en veu alta. En conclusió, un títol que manté la qualitat dels llibres d'aquesta col·lecció.

Gemma Lluch

http://www.clijcat.cat/faristol/paginas/detall_critiques.php?recordID=1174

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación