Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies > Empresa

La facturació del sector editorial es va mantenir a Espanya el 2017

El mercat editorial a Espanya: el comerç interior i exterior del llibre el 2017, en 10 punts

FGEE | 17-07-2018

La Federación de Gremios i Editores de España (FGEE) ha presentat l'avançament de l'Anàlisi del Mercat Editorial a Espanya: Comerç Interior i Exterior 2017. Tot seguit, us presentem les principals conclusions, en 10 punts. Consulteu-ne els documents adjunts i la nota de la FGEE.

• La facturació global del sector va ser de 2.319,36 milions d'euros: creix un 0,1%.

• Els llibres de literatura, així com els cientificotècnic, humanitats, pràctics i divulgació general van sumar un increment del 2%, de manera similar als increments dels anys precedents.

• Les xifres del sector es veuen afectades per la disminució, en un 3%, de les vendes de llibres de text a causa de la intervenció del mercat per part de les Administracions Públiques.

• En els últims deu anys, la facturació ha disminuït un 25,7%. El creixement registrat en els últims quatre exercicis no ha estat suficient a causa, principalment, de les reduïdes compres de les biblioteques públiques i l'efecte de la pirateria.

• El sector va editar 87.262 títols, amb un tiratge mitjà de 2.753 exemplars per títol. El catàleg editorial espanyol en comercialització ascendeix a 656.080 títols. El preu mitjà es va reduir fins als 14,66 euros.

• El llibre editat en format digital segueix un lent creixement. Va produir una facturació de 119 milions d'euros, un 1,6% més que el 2016. Creixen tots els subsectors, menys el de diccionaris i enciclopèdies i el del còmic.

• Baixa el preu mitjà dels títols digitals fins als 9,3 euros (2,3% menys), en un mercat amb el 21% d'IVA. El nombre de títols digitals editats continua creixent: el 2017 es van editar 47.000 títols en aquest format. L'oferta legal de títols digitals va ascendir a 178.154.

• Les vendes de llibres de butxaca es recuperen. Arriben als 91.880.000 d'euros, amb un increment de títols editats i d'exemplars venuts.

• Les llibreries i cadenes de llibreries segueixen sent els principals canals de distribució del llibre, que creixen en facturació, igual que els hipermercats i la venda per Internet. Les plataformes de distribució digital són el principal canal de venda dels llibres digitals.

• Les exportacions del sector del llibre van arribar als 588.800.000 d'euros, amb un increment del 2,9%. La balança comercial del sector del llibre ofereix un saldo positiu: 396.260.000 d'euros, un 6.9% més que el 2016.

• El president de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya i de l'Associació de Cambres del Llibre d'Espanya, Daniel Fernández, ha assenyalat que "el sector espera que el nou govern done el necessari impuls a les polítiques de foment de la lectura, amb una dotació pressupostària per a l'adquisició de llibres per a les biblioteques públiques i done passes decisives per a la protecció de la propietat intel·lectual ".

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación