Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

‘La gàbia’: experiències doloroses i aprenentatges comuns

Llibreria il·lustrada

La Gàbia

Quan Germán Machado va escriure aquesta història, res feia presagiar que la publicació al català coincidiria amb el final d’un confinament forçat per una pandèmia que, entre altres coses, ens ha fet sentir més presoners que mai a les nostres cases. Així, unes setmanes després d’haver recuperat la possibilitat d’entrar i eixir, tot acoblant-nos encara a aquesta nova excepcionalitat, i amb la por al cos i al cor per uns rebrots que s’amplifiquen incontrolablement, el relat d’una gàbia buida i d’un infant que busca un animal per a tancar-lo dins esdevé, sense pretendre-ho, una al·legoria sobre aquesta pèrdua de llibertat. Una ficció inspirada en un episodi personal, com ara la mort d’un ocellet de qui l’escriptor havia tingut cura, que, per molt increïble que encara ens resulte, guarda més d’un paral·lelisme amb la situació a què aquest 2020 ens ha portat.

La gàbia (Andana, 2020) és, doncs, un àlbum il·lustrat on Germán Machado reflexiona amb el lirisme que el caracteritza sobre la infància, la percepció de les restriccions i la manera de véncer-les davant l’embadaliment dels adults. I, ho fa, mitjançant Nil, un protagonista que si bé pot resultar insistent i capritxós en la seua demanda, a mesura que avança el relat, la vehemència amb què tracta d’assolir el seu desig esdevé sensibilitat envers els altres i responsabilitat i resistència davant les limitacions imposades, moltes vegades per condicionants vitals.

Llegir més: https://llibreriaillustrada.com/la-gabia-experiencies-doloroses-i-aprenentatges-comuns

 

La Gàbia

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación