Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

La llegenda del corsari

Els papers de can Perla. Manel Alonso

La llegenda del corsari

La llegenda del corsari. Francesc Gisbert. Alzira, Edicions Bromera. 2008

Salema, una jove morisca, quan torna una nit a casa és testimoni d’un assassinat. Els assassins, en sentir-se descoberts, intenten capturar-la, però ella és molt llesta i aconseguix fugir emportant-se una bossa on hi ha les memòries d’un morisc proscrit al qual tota la seua comunitat donava per mort. Aquestes memòries canviaran la vida de Salema, ja que per una banda la seua troballa serà el punt d’inici d’una aventura que la portarà per les terres de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera, perseguida per la Inquisició, els bandolers i fins i tot per corsaris turcs; i per una altra banda, a través de la lectura del manuscrit, coneixerà la veritat sobre un fet que li va marcar la vida abans de nàixer.

La llegenda del corsari (Col·lecció L’Espurna, Bromera Edicions, Alzira, 2008) és una novel·la situada uns anys abans del decret d’expulsió dels moriscos, l’any 1609, on la intriga i l’aventura sostenen una trama sòlida, ben construïda, que l’emparenta amb les millors novel·les de pirates. Però la novel·la va més enllà, l’autor s’atreveix a reconstruir un temps i un espai on conviuen musulmans i cristians, a refer una comunitat i la seua manera de viure, omplint de detalls valuosos el text i creant una atmosfera de gran versemblança.

La llegenda del corsari transcorre en dos plans temporals diferents que cap al final acaben convergint i encaixant d’una manera quasi perfecta. Francesc Gisbert va obtindre amb aquest llibre el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2008. Ara, en la meua modesta opinió, crec que és una novel·la que malgrat que aquest premi i que el seu editor han situat dins de la narrativa per a joves, és un relat ideal també per a lectors adults que vulguen gaudir d’una bona lectura, d’una aventura amena i plena de sorpreses i que a més estiguen interessats a saber més sobre aquella comunitat que un dia va conviure amb nosaltres.

Manel Alonso i Català
http://www.llibresvalencians.com/Manel-Alonso-i-Catala_va_17_3.html

Els Papers de Can Perla
http://www.manelalonso.blogspot.com

Els mecanoscrits de Pouet
http://alonsocatala.blogspot.com/

Canperla
http://www.youtube.com/user/canperla

La llegenda del corsari

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación