Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

La lluna de Praga

Revista Lletres Valencianes núm. 39

La lluna de Praga

La lluna de Praga. Jordi Santasusagna. Onada Edicions. Benicarló, 2013

 

En La Lluna de Praga està molt present, per fortuna, la vessant de guionista i autor de teatre de Jordi Santasusagna. L’estructura de la trama i la manera en què l’escriptor va tirant del fil per contar-nos la història d’Anna és quasi artesania. A poc a poc van venint les sorpreses, a poc a poc van arribant els fets que havíem sospitat. De sobte, un fet inesperat. L’autor coneix be com s’ha de fer perquè lectors i lectores es capfiquen en el relat i s’hi mantinguen interessats fins a l’última plana.

El que podria ser una història senzilla i superficial d’adolescents en viatge de final de curs, es converteix en una trama complexa que va desgranant elements i donant pistes al lector per a mantindre-hi la complicitat, d’una manera encertada. La lectura pot resultar atractiva tant a lectors joves com a no tan joves, perquè sota la intriga dels fets també trobem la ciutat i l’univers particular d’uns estudiants d’institut. En un grup de joves de setze anys hi ha una diversitat que cal posar de manifest. Els joves, a més, en la narració de Santasusagna, són persones amb identitat, amb contradiccions i també amb certeses i capacitat de decisió.

El relat té dos veus: la del professor de secundària, Charly, que s’embarca en l’aventura d’acompanyar tot sol un grup d’adolescents a Praga, tot i que al principi no ho té gens clar, i la d’Anna, l’estudiant protagonista. Tots dos parlen en primera persona per a presentar-nos uns personatges coherents als quals arribem a conèixer molt bé.

La novel•la conta la història d’un viatge de fi de curs a l’esmentada ciutat del centre d’Europa. Tot va be fins que l’ultima nit, Anna, filla d’una família adinerada, desapareix. Sa mare ja li havia advertit Charly: no li lleves l’ull de damunt. I llavors comença una investigació en què tot el grup, amb més o menys ganes, participa.

Anna Gimeno Berbegal

Revista Lletres Valencianes 39

 

La lluna de Praga

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación