Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'La meua cambra més estimada'

Diari Gran/ Manel Alonso

La meva cambra més estimada

Tinc la sensació que la majoria dels membres de la generació valenciana dels cinquanta han sigut eclipsats per les figures immenses de Joan Fuster i Vicent Andrés Estellés. Una nòmina d’escriptors i escriptores que han restat invisibilitzats per al públic lector, noms com ara Joan Valls, Carmelina Sánchez-Cutillas, Jaume Bru i Vidal, Matilde Lloria, Maria Ibarz, Maria Beneyto.

D’entre tots ells i elles destaca el de Carmelina Sánchez-Cutillas, una dona amb una obra poètica conformada per només quatre llibres i una obra narrativa de tres, on sobreïx per la seua qualitat i pel reconeixement que ha obtingut tant de la crítica com dels lectors Matèria de Bretanya.

Aquest complicat any de nostre senyor covid-19, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha declarat Carmelina Sánchez-Cutillas Escriptora de l’Any. Vincle editorial s’ha sumat a la iniciativa amb la publicació del llibre La meua cambra més estimada, de l’escriptor valencià Luis del Romero Sánchez-Cutillas, autor de llarga i reconeguda trajectòria i fill de Carmelina.

La meua cambra més estimada és un llibre on Luis del Romero, amb una prosa carregada d’amenitat i empatia, evoca la biblioteca i despatx de treball de la seua mare, els llibres més estimats, els objectes més singulars. Romero ens informa del moment exacte en què naix, amb un regal de l’avi de Carmelina, Francesc Martínez i Martínez, cervantista, historiador i valencianista d’Altea. Un home que inculca a la neta la passió per la literatura del Segle d’Or, l’amor a la llengua i la història del regne medieval de València.

Llegir més: https://diarigran.cat/2020/07/21/la-meua-cambra-mes-estimada/

La meva cambra més estimada

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación