Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Críticas

La mirada d’Anna Moner

Culturplaza

La mirada de vidre

 

Un dels debats més recurrents que enverinen (però també estimulen) els ambients literaris és el que gira al voltant dels premis. La intervenció d’interessos públics i/o privats, la pertinença o no dels aspirants a determinades capelles, la fratria inevitable d’amors i odis que s’establix entre editorials i autors i alguna variable més juguen com una remor de fons ineludible, un camp abonat a les pitjors maledicències i un consol sempre amarg de determinades enveges, exercides i manifestades habitualment per part d’aquells que es consideren injustament deixats al marge dels guardons, de qualsevol mèrit o reconeixement públic. Vida literària en estat pur, vaja.

Però més enllà d’eixes consideracions de consum intern, els premis són essencialment un formidable impuls per a obres i autors que, sense eixa espenta i en un món cultural tan saturat com ignorat, difícilment assolirien la projecció que permet la cerimònia de la celebració, la promoció i el prestigi consensuat que tot premi implica. Finalment, i encara que deuria ser l’element primer i principal, la valoració de la qualitat és ja una moneda a l’aire, un repte a la posteritat que es vorà o no refrendat pels lectors o per determinada crítica, com un vaixell sorgit d’una drassana i lliurat a les sempre dubtoses aigües de cada concreta navegació personal.

De singladures felices i exitoses a tots els nivells, en sap molt Anna Moner (Vila-real, 1967). En menys de deu anys ha acumulat bona part dels premis més potents de la literatura valenciana: l’Enric Valor de 2010 per Les mans de la deixebla, l’Alfons el Magnànim de 2014 per El retorn de l’Hongarés, el de la Crítica al millor assaig de 2016 per Gabinet de curiositats, o la seua darrera obra i guardó, La mirada de vidre, premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (Bromera, 2019).

 

[Llegeix-ne més]

 

La mirada de vidre

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación