Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

La nostra biosfera

Revista Lletres Valencianes

La nostra biosfera

La nostra biosfera. Ramon Margalef. Traducció de Jaume Terradas. Publicacions de la Universitat de València i Institut d'Estudis Catalans, 2012.

Escrita en el crepuscle de la seua carrera, Margalef centra l'obra en el funcionament de la biosfera a través d'unes idees que ha madurat al llarg dels seus anys de treball. Amb un estil més literari que científic, Margalef no tracta de donar solucions als problemes actuals de la biosfera, sinó de fer-nos entendre els complexos mecanismes d'aquesta, des de les interaccions ecològiques més senzilles referents als organismes de la base de les xarxes tròfiques (p. ex. el fitoplàncton), fins a aquelles més complexes, algunes de les quals poden sobrepassar l'escala de temps d'una vida humana (p. ex. les successions). Aquest estil permet que el llibre estiga obert a qualsevol tipus de lector, tant el que es capbussa per primer cop en l'ecologia, com aquell que desenvolupa la seua activitat professional o acadèmica entorn d'aquesta. Això no obstant, de vegades el registre utilitzat sí que és purament científic, per la qual cosa els lectors menys entesos en la matèria poden trobar dificultoses certes explicacions.

 Joan Rodrigo Mateu

http://dglab.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero31secciones/LLETRES_VALENCIANES.pdf

La nostra biosfera

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación