Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

La poesia en ordre de Teresa Pascual

El Temps/ Xavier Aliaga | 17-11-2020

Amb ‘El temps en ordre’, el volum que reuneix tota la poesia de Teresa Pascual (Grau de Gandia, 1952), editat per la Institució Alfons el Magnànim, es posa en valor una de les produccions poètiques més reeixides en la nostra llengua de les darreres tres dècades, des del seu debut el 1988 fins al 2019. Poeta, traductora i professora de filosofia, Pascual ha aconseguit rellevància a còpia d’un discurs poètic rigorós en fons i forma, sensual i sensitiu, reflexiu i profund, d’una insubornable elegància formal i conceptual. Una de les nostres grans veus poètiques.

“Les coses realment importants de la vida són les que, amb una immediatesa enfront a la qual no hi ha defensa, ens deixen a la intempèrie”. Durant trenta anys i escaig de carrera literària, Teresa Pascual ha tractat d’explicar amb els versos aquesta exposició vital, la intempèrie que apareix en alguns dels seus poemes i que explicava en aquesta citació, treta d'una entrevista que li feia el poeta Eduard Ramírez en el suplement Postdata, l’any 2008, coincidint amb el llançament d’un dels seus llibres totèmics, Rebel·lió de la sal.

Llegir més: https://www.eltemps.cat/article/11913/la-poesia-en-ordre-de-teresa-pascual

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación