Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

La sorra del rellotge

Júlia Baena / «Faristol»

La sorra del rellotge

Maria Enrich, professora de Secundària i autora de diverses obres de literatura infantil i juvenil, signa La sorra del rellotge, novel·la que narra una etapa de la joventut de l'àvia de la Gal·la i la Patrícia. Les germanes troben el diari personal de l'àvia després de la seva mort i quan el llegeixen van descobrint el context familiar i històric dels anys 60 a Vilamitjana: la repressió de l'època franquista, el masclisme i la manca de llibertat de la dona, la prohibició del català i el naixement d'un nou tipus de pedagogia activa a les escoles catalanes. La novel·la té diverses similituds amb la biografia de l'escriptora, fet que li permet descriure escenaris i situacions de manera versemblant.

L'àvia Montserrat decideix agafar les regnes de la seva vida quan s'adona que el seu promès i la seva família la sotmeten; a mesura que la novel·la avança per la joventut de l'àvia, en paral·lel explica també episodis breus de la vida de les dues germanes, entre els quals destaca un episodi actual de violència de gènere que pateix la Gal·la, que deixa clar que el masclisme és una xacra que tristament segueix vigent.

[Llegeix-ne més]

La sorra del rellotge

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación