Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

La veritable història de na Blanca-Blancaneu

La veritable història de na Blanca-Blancaneu. Rosa-Maria Colom, escriptora; Mabel Pierola, il·lustradora.Edicions Bromera. Alzira 2012.

Rosa-Maria Colom, després de la reeixida reinterpretació de la història de la Caputxeta Vermella, repeteix l’expe-riència amb la Blancaneu i, novament, captiva el lector. Els personatges es mantenen, però els seus atributs canvien: la madrastra és bona i qui té el mirall màgic és la Blancaneu, una joveneta malcriada i mal aconsellada pel fantasma de la mare difunta, la veritable dolenta (però no tant) del relat. A més, els protagonistes evolucionen amb els esdeveniments d’una manera creïble i coherent i fan del final alguna cosa més que un simple happy end. Es tracta d’un text correcte, àgil i ben treballat en tots els sentits (estructura, vocabulari, tècnica narrativa) que permet diferents nivells de lectura: els lectors més interessats en la trama i la solució final gaudiran del bon ritme de la història, però qui ho vulgui pot aprofitar el valor afegit que representen tant les nombroses referències literàries incorporades amb encert (Ovidi, Hamlet o la tradició rondallística, entre moltes d’altres) com la implacable crítica social vestida d’aparent innocència, que donen una nova dimensió a l’obra.

http://www.clijcat.cat/faristol/paginas/detall_critiques.php?recordID=1918

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación