Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

L'amant de Picasso

Josep Palomero

L'amant de Picasso

L'amant de Picasso, Isabel-Clara Simó. Edicions Bromera. Alzira, 2015

Isabel-Clara Simó ha escrit la seua novel·la més ambiciosa, per a la qual s’ha documentat a fons, com explica en l’epíleg. El jove Picasso va passar  temporades a Horta de Sant Joan. La segona, el 1909, anà en companyia de la seua nóvia, Fernande Olivier, la seua primera amant, a la qual abandonà per Eva Gouel, abans de totes les altres que vingueren a continuació. Fernande fou testimoni que com, a Horta, Picasso intuí i materialitzà el cubisme, quan encara no s’havia fet important.

‘L’amant de Picasso’ és una novel·la tan femenina com feminista, plena d’observacions  sobre els hòmens, que provenen del punt de vista de l’autora. Consta d’un pròleg, cinc capítols i un epíleg. En el primer capítol, datat en 1906, veiem la convivència dels joves amants a l’apartament del Bateau-Lavoir de Montmartre. En el segon, anterior al primer en el temps, es conta la història de la jove Fernande. El tercer conté les cartes creuades entre la galerista Gertrude Stein i Fernande. En el quart es recrea l’experiència d’Horta de Sant Joan. L’últim, datat el 1966, és l’entrevista d’un jove periodista a l’anciana Fernande, protagonista de la novel·la.

Josep Palomero. Comentaris literaris

L'amant de Picasso

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación