Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Les llibreries acullen concerts, contacontes, teatre i tallers durant la celebració del Llibreries'Fest

El Gremi de Llibrers de València organitza per tercer any el festival “Llibreries’Fest”, que tindrà lloc del 4 al 12 de novembre, amb motiu del Dia de les Llibreries, 8 de novembre

| 30-10-2019

 
Les llibreries valencianes es converteixen, del 4 al 12 de novembre, en espais que acullen concerts, contacontes, teatres i tallers creatius, amb motiu del Dia de les Llibreries, 8 de novembre. El Gremi de Llibrers de València, juntament amb la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), organitza per tercer any consecutiu la campanya “Llibreries’Fest”, que pretén reivindicar el paper de les llibreries com espais que generen comunitat i sinergies.
 
Es tracta d’un festival que gira al voltant dels llibres i ha programat activitats gratuïtes per tots els públics, des dels més menuts fins als més grans, oferint tot un ventall d’activitats que tenen la literatura com a fil conductor de tot un seguit de manifestacions culturals: teatre, gastronomia, música, contacontes i tallers de creació literària.
 
El Llibreries’Fest és una activitat que s’emmarca en el Pla Valencià de Foment del Llibre i la lectura  de la Generalitat Valenciana que, enguany, contarà, també, amb un xicotet patrocini de l’Ajuntament de València.
 
En paraules del president del Gremi de Llibrers, Nacho Larraz, “durant uns dies les llibreries es converteixen en el cor del barri, perquè reivindiquem la figura dels llibreters com a dinamitzadors culturals, molt més enllà de la venta de llibres; el punt fort que tenim com a col.lectiu és, justament eixe: fer barri, prescriure, fer activitats pels nostres veïns i veïnes; profundament compromesos amb el nostre entorn. Un barri o un poble sense llibreria no es pot concebre”.
 
La campanya s’adheriex a les activitats programades per la Confederación Española de Gremios i Asociaciones de Libreros d’Espanya(Cegal), per celebrar el Dia de les Llibreries. Amb el lema “Las librerías nos tocan”, es vol destacar l’important paper que les llibreries tenen als seus barris, pobles o ciutats, on no només actuen com centres de dinamització cultural, sinó que també són espais imprescindibles per la creació de comunitat.
 
Les diferents activitats programades són les següents:
 
CONTES A DINS D'UNA CAIXA
 
La contacontes Núria Urioz utilitza caixes plenes de tresors per contar diverses històries contemporànies divertides.
 
Durada: 1 h |Públic: Familiar
 
SÍNDROME QUIJOTE
 
La narradora Pepa Robles es converteix en una joglar i posa música a nou contes de la tradició oral.
 
Durada: 1 h|Públic: Familiar
 
CONTACONTES AMB CARLES CANO
 
Carles Cano realitza un divertit contacontes per a públic familiar i menuts.
 
Durada: 1 h/1h 30min|Públic: Familiar
 
TEATRE IMPROVISAT
 
A partir d'un llibre o fragment del mateix, escollit pel públic, es desenvolupa una obra de teatre improvisada per Guerrillaimpro.
 
Durada: 1 h|Públic: Adults
 
CAFÈ DE FEL
 
Actuació on es combina la poesia de vers lliure en valencià i la música jazz amb Leticia Marrades, Claudia Fernández "K.Day", Marina Alcantud.
 
Durada: 1 h|Públic: Adults
 
TALLER CÒMIC
 
La dibuixant Zulai Peinado i l'editor Pedro F.Medina realitzen sessions d'una hora/hora i mitja on ensenyen les claus bàsiques per a la creació de còmics: des del disseny de personatges, fins a la tipografia, la narrativa, o la composició.
 
Durada: 1 h|Públic: Xiquets i adolescents
 
"JUGANT A FER LLIBRES", TALLER DE MILIMBO
 
El llibre es una porta secreta a altres mons. Si ets curiós i tens ganes de jugar amb les tisores i el paper, vine a descobrir com fer un llibre es un joc molt divertit.
 
Durada: 1 h/1h 30min|Públic: A partir de sis anys
 
FORNS I DOLÇOS TRADICIONALS
 
Paco Alonso, com a conegut gastrònom i periodista, desgranarà la història dels típics dolços tradicionals en una activitat gastronòmica en la qual també hi haurà una xicoteta degustació d’alguns productes.
 
Durada: 1 h|Públic: Adults
 
A DE BROSSA
 
Proposta de la narradora Assumpta Mercader, que naix amb la voluntat de presentar el poeta als infants però, sobretot,  naix  amb ganes d’encomanar el plaer de jugar i divertir-se amb les lletres, les paraules i els objectes.
 
Durada: 1 h|Públic: A partir de cinc anys
 
“¿LE PONDREMOS UN BIGOTE?”
 
Contacontes de Mar Benegas destinat a xiquets de fins a 3 anys. “Cuentos pequeños como un ratón, cuentos gigantes como un dragón,  cuentos de raso, cuentos de tul, cantos y cuentos vestidos de azul”.
 
Durada: 40 min|Públic: Menors de tres anys
 
“MÚSICA LITERARIA”
 
El trio musical Lucía Fernández, Héctor Comes i David Andreu interpreta un concert didàctic sobre obres de la literatura infantil per a públic familiar.
 
Durada: 1 h|Públic: Familiar
 
CONCERT HELICONIA DÚO
 
La soprano Sara Peinado i un pianista homenatgen amb aquest concert per a adolescents i adults el vincle entre literatura i melodia. El programa proposa explorar el món del gènere de la cançó i la literatura.
 
Durada: 40 min|Públic: Joves i adults
 
“AL SEÑOR ZORRO LE GUSTAN LOS LIBROS”
 
Activitat de divulgació i de foment lector que consisteix en una ruta/lectura en veu alta basada en el llibre "Al señor zorro le gustan los libros", on es visiten físicament tots els elements de la cadena del llibre. L'activitat permet treballar conjuntament als escolars, bibliotecaris, llibreters, editors i autors .
 
Públic: Activitat Escolar
 
 
 
LAS LIBRERÍAS ACOGEN CONCIERTOS, CUENTACUENTOS, TEATRO Y TALLERES DURANTE LA CELEBRACIÓN DEL LLIBRERIES’FEST
 
El Gremi de Llibrers de València organiza por tercer año el festival “Llibreries’Fest”, que tendrá lugar del 4 al 12 de noviembre, con motivo del Día de las Librerías, 8 de noviembre.
 
Las librerías valencianas se convierten, del 4 al 12 de noviembre, en espacios que acogen conciertos, cuentacuentos, teatros y talleres creativos, con motivo del Día de las Librerías, 8 de noviembre. El Gremi de Llibrers de València, junto con la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), organiza por tercer año consecutivo la campaña “Llibreries’Fest”, que pretende reivindicar el papel de las librerías como espacios que generan comunidad y sinergias.
 
Se trata de un festival que gira alrededor de los libros y ha programado actividades gratuitas por todos los públicos, desde los más pequeños hasta los más mayores, ofreciendo todo un abanico de actividades que tienen la literatura como hilo conductor de toda una serie de manifestaciones culturales: teatro, gastronomía, música, cuentacuentos y talleres de creación literaria.
 
El Llibreries’Fest es una actividad que se enmarca en el Pla Valencià de Foment del Llibre i la lectura  de la Generalitat Valenciana que, este año, contará, también, con un pequeño patrocinio del Ayuntamiento de València.
 
En palabras del presidente del Gremi de Llibrers, Nacho Larraz, “durante unos días las librerías se convierten en el corazón del barrio, porque reivindicamos la figura de los libreros como dinamizadores culturales, mucho más allá de la venta de libros; el punto fuerte que tenemos como colectivo es, justamente ese: hacer barrio, prescribir, hacer actividades por nuestros vecinos y vecinas; profundamente comprometidos con nuestro entorno. Un barrio o un pueblo sin librería no se puede concebir”.
 
La campaña se adhiere a las actividades programadas por la Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros (Cegal), para celebrar el Día de las Librerías. Con el lema “Las librerías nos tocan”, se quiere destacar el importante papel que las librerías tienen en sus barrios, pueblos o ciudades, donde no solo actúan como centros de dinamización cultural, sino que también son espacios imprescindibles por la creación de comunidad.
 
Las diferentes actividades programadas son las siguientes:
 
“CONTES A DINS D'UNA CAIXA”
 
La cuentacuentos Núria Urioz utiliza cajas llenas de tesoros para contar diversas historias contemporáneas divertidas.
 
Duración: 1 h |Público: Familiar
 
SÍNDROME QUIJOTE
 
La narradora Pepa Robles se convierte en una juglar y pone música a nueve cuentos de la tradición oral.
 
Duración: 1 h|Público: Familiar
 
“CONTACONTES CARLES CANO”
 
Carles Cano realiza un divertido cuentacuentos para público familiar e infantil.
 
Duración: 1 h/1h 30min|Público: Familiar
 
“TEATRE IMPROVISAT”
 
A partir de un libro o fragmento del mismo, escogido por el público, se desarrolla una obra de teatro improvisada por Guerrillaimpro.
 
Duración: 1 h|Público: Adultos
 
“CAFÈ DE FEL”
 
Actuación donde se combina la poesía de verso libre en valenciano y la música jazz con Leticia Marrades, Claudia Fernández "K.Day", Marina Alcantud.
 
Duración 1 h|Público: Adultos
 
“TALLER CÒMIC”
 
La dibujante Zulai Peinado y el editor Pedro F.Medina imparten sesiones en las que enseñan las claves básicas para la creación de cómics: desde el diseño de personajes, hasta la tipografía, la narrativa, o la composición.
 
Duración: 1 h|Público: Niños y adolescentes
 
"JUGANT A FER LLIBRES", TALLER DE MILIMBO
 
El libro es una puerta secreta a otros mundos. Si eres curioso y tienes ganas de jugar con las tijeras y el papel, ven a descubrir como hacer un libro es un juego muy divertido.
 
Duración: 1 h/1h 30min|Público: A partir de seis años
 
“FORNS I DOLÇOS TRADICIONALS”
 
Paco Alonso, como conocido gastrónomo y periodista, desgranará la historia de los típicos dulces tradicionales en una actividad gastronómica en la que también habrá una pequeña degustación.
 
Duración: 1 h|Público: Adultos
 
“A DE BROSSA”
 
Propuesta de la narradora Assumpta Mercader, que nace con la voluntad de presentar al poeta a los niños pero, sobretodo,  nace con ganas de rendirse al places de jugar y divertirse con las letras, las palabras y los objetos.
 
Duración: 1 h|Público: A partir de cinco años
 
¿LE PONDREMOS UN BIGOTE
 
Cuentacuentos de Mar Benegas. “Cuentos pequeños como un ratón, cuentos gigantes como un dragón,  cuentos de raso, cuentos de tul, cantos y cuentos vestidos de azul”.
 
Duración: 40 min|Público: Menores de tres años
 
MÚSICA LITERARIA
 
El trío musical Lucía Fernández, Héctor Comes y David Andreu interpreta un concierto didáctico sobre obras de la literatura infantil para público familiar.
 
Duración: 1 h|Públic: Familiar
 
CONCIERTO HELICONIA DÚO
 
La soprano Sara Peinado y un pianista homenajean con este concierto para adolescentes y adultos el vínculo entre literatura y melodía. El programa propone explorar el mundo del género de la canción y la literatura.
 
Duración: 40 min|Público: Jóvenes y adultos
 
AL SEÑOR ZORRO LE GUSTAN LOS LIBROS
 
Actividad de divulgación y de fomento lector que consiste en una ruta/lectura en voz alta basada en el libro Al señor zorro le gustan los libros, donde se visitan físicamente todos los elementos de la cadena del libro. La actividad permite trabajar conjuntamente en los escolares, bibliotecarios, libreros, editores y autores .
 
Público: Actividad Escolar

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación