Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'Les petjades del temps', memòries de Rosa Serrano

Nosaltres La Veu/ Francesc Gisbert

Les petjades del temps

Trobar un bon llibre de memòries és difícil. En contra del que pot semblar a primera vista, parlar d’un mateix no és un exercici còmode. No debades, és un gènere escadusser, en qualsevol literatura, també en català. I no obstant això, és un dels més necessaris. Rosa Serrano no ens parla tan sols de la seua vida. Ens parla de com ha entès la vida. No espereu revelacions extraordinàries, sobre episodis històrics, ni comentaris morbosos, sobre altres persones.

Les petjades del temps és un autoretrat des de la passió de viure, de llegir, d’ensenyar i d’editar. I alhora, un testimoni d’un temps i d’un país. El llibre es llig com una novel·la, s’escolta com una conversa, es comprén com una confessió, sempre amena, fluïda i elegant. Una obra llegidora, que et va seduint, gràcies a dues virtuts. De primer, l’evidència que som davant d’una editora “amb cor d’escriptora”, fet gens habitual. Rosa sap escriure i sap parlar, és una seductora de la paraula, i això s’hi nota de la primera a l’última pàgina. És capaç de ser concisa i concreta, sensible i evocadora, segons toca. De segon, l’estructura episòdica permet assaborir el relat amb la respiració adequada.

Em quede amb aquesta idea de “Primers records”, tota una declaració d’intencions de Les petjades del temps: “Recorde aquells anys de descobertes fulgurants. Sempre he reconegut que els llibres que hem llegit, les músiques que hem escoltat, les pel·lícules que hem vist, les converses profundes que hem entaulat amb amigues i amics, tot ens ha fet com som”.

Llegir més: https://www.nosaltreslaveu.com/noticia/31213/les-petjades-del-temps-memories-de-rosa-serrano

 

Les petjades del temps

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación