Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

Les rondalles musicades

Revista Lletres Valencianes

En Ric Rap Rondalles: El Musical

En Ric Rap Rondalles: El Musical. Rapsodes i Vol de Núvol. Alejandra Pérez Romero, Il·lustracions. Edicions del Bullent. Picanya, 2011

Edicions del Bullent publica aquest llibre-disc que conté sis rondalles d'Enric Valor cantades a ritme de rap i soul. Un projecte editorial novedós que es presenta al públic juntament amb un espectacle teatral que ajudarà a difondre l'obra del nostre escriptor de Castalla.

Edicions del Bullent, juntament amb Tàndem Edicions, és l'editorial que ha publicat la seua obra i és per això que ha volgut contribuir als actes d'homenatge amb la publicació d'aquest original llibredisc interpretat pel grup Rapsodes. L'obra recull sis cançons basades en les seues rondalles «Joan Ratot», «I queixalets també», «El castell d'Entorn i no Entorn», «Les velletes de la Penya roja», «El dimoni fumador» i «El jugador de Petrer».

El projecte forma part d'un espectacle a càrrec del grup Vol de núvol, una companyia teatral formada per membres de Rapsodes, que va ser estrenat durant la VIII Nit d'Escola Valenciana, que es va celebrar al mes de març a Alcoi i que va estar dedicada a l'escriptor de Castalla. El CD del grup Rapsodes va acompanyat d'un llibre on els lectors poden trovar a més del text de les Rondalles expresives il·lustracions a tot color i doble página d'Alejandra Romero. Una iniciativa original on es fonen les clàssiques rondalles amb ritmes actuals i que ens faran redescobreix a un «nou Valor».

A més és també un material molt útil per als centres educatius que podrán acostar d'una manera lúdica l'obra de l'escriptor a tots els seus alumnes. L'espectacle, que viatja per alguns pobles i ciutats, està tenint molt èxit. La compañía en una entrevista recent diu al respecte «La reacció del públic sincerament, està sent millor de la que esperàvem perquè hem aconseguit connectar tant amb els i les més petites, amb els no tant xicotets i amb els majors.Hem sigut capaços de fer riure als menuts, i alguna llagrimeta també ha provocat el dimoni.

Amb les adolescents hem rigut a l'hora, ja que ens permetem el luxe de ser flexibles, és a dir, al públic que tenim davant li parlem com ell parla, i en compte de dir esbalarair-te, diem flipar-te. Als menys menuts els hem fet posar-se nostàlgics i els hem arrancat més d'un somriure a ritme de rap. Sorprenent». Una iniciativa amb llarga vida que agradarà a tots els públics i farà ballar a ritme de rap i soul tant als majors com al més menuts.

Almudena Fernández

http://dglab.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero30secciones/infantil_juvenil.pdf

 

En Ric Rap Rondalles: El Musical

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación