Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'Les urpes del diable' Silvestre Vilaplana. Marfil

Les urpes del diable

Misteri a la cúria

Les urpes del diable és una història de conspiracions que ens convida a un viatge pels corredors de la seu pontifícia del segle XIV. Ha arribat l'hora d'escollir un nou Papa i algú ha decidit intervenir-hi: un àngel exterminador del pecat o, tal vegada, «el maligne».

El metge i erudit Arnau de Vilanova serà l'encarregat de descobrir qui s'amaga darrere dels violents assassinats dels cardenals de la Cúria romana. Les morts estan signades amb les urpes del diable, una signatura sagnant i freda d'una figura fosca que ha volgut avançar-se al destí i es passeja pels corredors de la seu pontificia aplicant la seua particular justícia. Es tracta, doncs, d'esclarir si eixe diable és humà o no ho és. L'avinguda de l'anticrist potser està prop i aquestes podrien ser els primers senyals de la fi del món de la que Arnau de Vilanova, per a alguns considerat per això un heretge, ja s'ha atrevit a parlar-ne i a escriure'n. Vilaplana, a més de contar una història encisadora d'intrigues a la seu pontificia del 1303, realitza una recreació de la capital italiana del segle XIV. La misèria i a la vegada l'opulència de la ciutat romana són descrites amb paraules que són vertaderes imatges del contrast: la pesta, l'enveja, les sospites, les conspiracions ?darrere i davant de la vinguda de cada nou papa? i els temors a l'arribada del «maligne». La tasca d'investigació no serà fàcil amb els ulls omnipresents de la Santa Inquisició, sempre vetlant per la integritat de les ànimes i també per la dels cossos dels cardenals, seccionats amb crueltat extrema. El metge haurà d'investigar sense escodrinyar les carns violentades pel maligne. Com diu l'autor, en ocasions la realitat supera la ficció. Potser aquest siga ún d'eixos casos. Allò cert és que els personatges d'aquesta novel·la són reals i que, en aquella època, el metge del rei Jaume II, Arnau de Vilanova, tot i que havia estat declarat heretge per la inquisició francesa, va ser cridat a Roma pel papa Benet XI. Morts n'hi va haver i acusats d'assassinat també. Amb Vilaplana el lector realitzarà un viatge privilegiat al passat medieval per assabentar-se del que, en la ficció o tal vegada en la realitat, va ocórrer. La por, el misteri, la ignorància, la traïció i l'ambició deambulen per la cúria. El lector, de la ma de Vilaplana, s'endinsa en el nucli d'una trama àgil que li atrapa la voluntat amb facilitat.

Anna Gimeno

http://dglab.cult.gva.es/Libro/articulos_lletres/lletres_06/06_infantil_juvenil/urpes.pdf

 

Les urpes del diable

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación