Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

L’escriptora i artista plàstica, Anna Móner, nomenada Ambaixadora de la Lectura 2017

FULL | 29-09-2017

Anna Moner (Foto: Rosella Valor)

Anna Moner (Foto: Rosella Valor)

Galeria d'Imatges

L’escriptora de Vila-real serà l’encarregada de representar la lectura en cadascuna de les comarques valencianes, dins el projecte Ambaixada de la Lectura, impulsat per FULL Fundació pel Llibre i la Lectura i la Direcció General de Cultura de la Generalitat.

Anna Moner és la primera escriptora nomenada Ambaixadora de la Lectura de tot  l’estat espanyol. L’escriptora de Vila-real ha acceptat aquest repte i veu amb entusiasme aquest interessant repte que la durà a visitar  cadascuna de les comarques valencianes i a participar en tots els esdeveniments en què d’una manera o altra es puga fer visible la lectura.

L’Ambaixada de la Lectura és un projecte que nasqué a Anglaterra l’any 1998  per tal de dotar de prestigi i reconeixement públic aquelles persones que treballen al voltant de l’escriptura i la il·lustració i que volem siguen considerades un referent dins la nostra societat.

L’Ambaixada de la Lectura naix amb la intenció d’incrementar el nombre de lectors de llibres, portant la lectura a entorns no habituals i a no lectors. Es tracta d’implicar a personalitats de diferents àmbits socials i aprofitar el seu ressò mediàtic i la seua capacitat de convocatòria.

Anna Moner, com a Ambaixadora de la Lectura 2017, serà l’encarregada de representar les lletres valencianes a tots els mitjans de comunicació tan públics com privats, amb l’objectiu de difondre la lectura i el llibre en tota la programació, situant-los en espais de màxima audiència; reforçant els suplements literaris de la premsa diària.

L’Ambaixadora de la Lectura reconeixerà i prestigiarà els mediadors de la lectura, és a dir, llibreters, bibliotecaris, coordinadors de clubs de lectura, els mestres i altres professionals de la lectura. Al mateix temps implicarà a altres actors culturals (teatre, música, arts visuals, dansa), les empreses afins a la cultura i el conjunt de la societat amb la lectura.

Millorar la visibilitat i el prestigi de la figura de l’autor, apostant pel contacte directe entre autors i lectors, fomentant la presència dels escriptors en l’espai públic i donant als autors el màxim protagonisme a les fires del llibre i premis literaris que tenen lloc en el nostre territori.

La figura de l’Ambaixador de la Lectura està implantat i en funcionament en huit països: Austràlia, Finlàndia, Holanda, Irlanda, Mèxic, Suècia, Anglaterra i Gal·les on l’ambaixador/a s’adreça a un públic infantil o juvenil. En el cas valencià, l’Ambaixada de la Lectura s’adreça a tot tipus de públic independentment de la literatura que faça el nostre ambaixador o ambaixadora.

http://ambaixadalectura.com/

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación