Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Críticas

L’eternitat enamorada

Diari Gran/ Manel Alonso

L’eternitat enamorada

Quan va caure en les meues mans un exemplar del llibre L’eternitat enamorada. Notes d’un diari, 2016-2017 (Edicions 3i4), amb el qual l’escriptor de Benicarló Josep Igual havia obtingut el Premi Octubre Joan Fuster d’Assaig 2019, es donava la casualitat que em trobava fent una nova lectura al llibre Oliverar de l’aire (Editorial Neopàtria), amb el que el mateix any Josep Igual havia obtingut el Premi de Poesia Xavier Casp-Ciutat de Carlet.

Confesse que Oliverar de l’aire és un dels llibres de poesia que han despertat en mi un interés especial. És una obra amb poemes construïts sobre una base sòlida per un autor amb una veu personal rica en matisos. Un autor que sap de la força de l’adjectiu ben trobat i de les mancances i febleses dels substantius.

Josep Igual, nascut al Baix Maestrat i resident al delta de l’Ebre, és un autor amb un peu al País Valencià i l’altre a Catalunya, amb tot el que això suposa. Un escriptor amb una gran formació, amb una intensa curiositat intel·lectual i un esperit de treball capaç de superar els més grans obstacles, un autor que, a més, té un domini de la paraula remarcable.

L’eternitat enamorada recull en forma de dietari tot un seguit d’artefactes literaris d’extensió i d’intenció diversa. Trobem una llarga llista d’aforismes, sentències, flaixos filosòfics i acudits punyents i engrescadors. Notes de viatge de curta volada per diferents pobles i ciutats de Catalunya, del País Valencià i fins i tot de l’Aragó catalanoparlant. Una col·lecció de vivències de l’àmbit personal alguna de les quals marcada per un forçós i trist comiat. L’inventari diari de la mort entre personatges del món de la cultura internacional dels quals ens va destacant amb intel·ligència una o altra vessant de la seua obra.

Llegir més: https://diarigran.cat/2020/05/26/leternitat-enamorada/

L’eternitat enamorada

Opiniones Deja tu Opinión
No existen opiniones para este elemento.
Deja tu Opinión
Título
Valoración 0 1 2 3 4 5
  

Arriba OpiniónOpinión Enviar a un amigoEnviar a un amigo Volver AtrásVolver Atrás

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación