Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies > Lectura

L’exposició «Literatura valenciana actual», fins al 20 de desembre al ‘Menador Espai Cultural’ de la UJI

El comissari de l’exposició ha estat Jaume Pérez Montaner. Podeu consultar-ne el contingut al web literaturavalencianaactual.com

FULL | 22-11-2018

Fotografia: Rosella Valor

Fotografia: Rosella Valor

Galeria d'Imatges

ElMenador Espai Cultural’ de la Universitat Jaume I de Castelló (Plaça de l'Hort dels Corders, 4) acull del 20 de novembre al 20 de desembre de 2018 l’exposició «Literatura valenciana actual». La mostra ha estat produïda per FULL Fundació pel Llibre i la Lectura, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats que desenvolupa per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (2007-2021). El comissari de l’exposició ha estat Jaume Pérez Montaner. Podeu consultar-ne el contingut al web literaturavalencianaactual.com.

L’exposició conforma un ample panorama de la literatura valenciana en els darrers setanta o vuitanta anys, amb un èmfasi especial en les obres escrites i publicades en els anys que portem d’aquest segle XXI. Dels dèsset panells de l’exposició, vuit estan dedicats a la narrativa; dos a l’assaig; dos al teatre; i cinc a la poesia; en alguns casos de manera completa i uniforme, en altres barrejant els gèneres perquè ho demana d’alguna manera l’obra que inicia el panell o simplement per posar de manifest la no sujecció a normes preestablertes.

Cada panell conté onze llibres i està iniciat per una obra literària considerada molt important en la literatura del país, com les dels tres primers panells, per exemple, o importants en un període determinat o en la trajectòria del seu autor. Comptat i debatut, totes tenen una certa representativitat en les nostres lletres, tot i que en molts casos podrien sense cap problema ser substituïdes per altres obres de l’autor o d’altres autors. En el fons, han explicat des de l’organització “es tracta d’una invitació a la lectura d’aquestes gairebé 190 obres literàries, o de les obres en general que s’escriuen en la nostra llengua. Un corpus i una entrega a l’escriptura que a hores d’ara compta amb gairebé un miler d’escriptors dedicats a les lletres del país –incloent-hi els autors de literatura infantil i juvenil que, per raons d’espai i d’operativitat, no han estat inclosos en l’exposició”.

Autors Relacionats

Pérez Montaner, Jaume

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación