Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Noticias > LlegeIX!

Más Noticias

Platges del Cabanyal i la Malva-Rosa / Ciutat de València

Viatja Llibre
EL PAISATGE: Les platja del Cabanyal i la Malva-rosa són les platges de la ciutat de València. Les dues formen una platja única d’arena fina i daurada de 1.200 metres de longitud.

Serra de Mariola / L’Alcoià, El Comtat, La Vall d’Albaida

 

 

EL PAISATGE:

 

Situada entre les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, la Serra de Mariola és una de les serralades valencianes de major importància paisatgística, mediambiental i cultural.

Amb una superfície de quasi 17.000 hectàrees inclou els termes d’Alcoi, Cocentaina, Muro, Agres, Alfafara, Bocairent i Banyeres de Mariola. Els cims més importants són el Montcabrer (1.

Illes Columbretes i 'Les veus i la boira' (Edicions Bromera, 2015)

Viatja Llibre
El paisatge: 

Amb només una extensió de 19 hectàrees i a 27 milles marines del cap d’Orpesa, a la costa de la comarca de la Plana Alta, l’arxipèlag de les Illes Columbretes és una reserva natural formada per quatre grups d’illots d’origen volcànic: l’illa Grossa, la Ferrera, la Foradada i el Carallot, i nombrosos esculls i baixos com Baluato, Cerquero, Xurruca, les Roques del Carallot, Bauzà i Espinosa.

La Cava Gran. Agres / El Comtat

Viatja Llibre
El paisatge:

 


La Cava Gran és una gelera o pou de neu situat a la serra Mariola, dins del terme municipal d’Agres, a la comarca del Comtat. Data del segle XV i és un dels més grans i millor conservats dels que trobem en les serres d’Aitana, la Carrasqueta i Mariola.

 

Amb unes dimensions de 14,90 m de diàmetre, 12 m de profunditat, 1.960 m³ de capacitat, es va mantenir en ús fins a 1906.

Paisatges literaris: Monestir de la Trinititat / València

Viatja Llibre
El paisatge:

Situat a la vora esquerra del riu Túria, al començament del carrer Alboraia i junt al pont de la Trinitat i el Museu de Belles Arts, el Reial Monestir de la Santíssima Trinitat és un dels conjunts conventuals més destacats de la ciutat de València.

Fundació Carles Salvador / Benassal

Viatja Llibre
L’itinerari consta d’onze parades al voltant del poble de Benassal: l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, el carrer dels Cavallers, la Torre de la Presó, els xops del barranc, els portals de Sant Roc i Sant Cristòfol, el carrer del Loreto, el Calvari, la Mola, l’escola de Carles Salvador, el pati i el jardí

Carles Salvador, a Benassal, va viure en quatre cases diferents: a la casa de mestres de l’antiga escola de xique

Casa Lluís Guarner / Benifairó de les Valls

Viatja Llibre
Benifairó de les Valls es troba al Camp de Morvedre, dins l’anomenada Vall de Segó. La mar propera ens aproxima a la “Cançó de la marinera fidel”, amb versions musicals de Vicent Garcés (1938) i de Paco Muñoz (1990).

Llegir més: https://viatjallibre.

El Port de Benicarló / Baix Maestrat

Viatja Llibre
Amb l’agricultura, la pesca ha constituït tradicionalment una de les activitats econòmiques més importants de Benicarló. La localitat compta actualment amb una flota de més de 50 embarcacions que capturen més de 1.500.000 quilos de peix, especialment de mollets, llucets, polps, raps, palades i llagostins.

Rafael Chirbes i Misent / Marina Alta i La Safor

FULL / viatjallibre.com
Misent és el territori de ficció on transcorren algunes novel·les de Rafael Chirbes. Un lloc imaginari on es barregen molts paratges de la Marina i La Valldigna, especialment de Dénia, Tavernes o Pego. Com argumenta, el periodista Juan Manuel Ruiz Casado, Misent era el que Chirbes veia des de la finestra en la seua casa de Beniarbeig, a la comarca de La Marina Alta: gratacels devorant amb voracitat la costa, ensenyant-li les dents al camp.

Passegem per Xàtiva amb Toni Cucarella

FULL / viatjallibre.com
oni Cucarella relata en Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts la vida a les Eretes, un barri humil de la ciutat de Xàtiva a finals dels anys seixanta. Un barri on sobrevivia la cultura popular i la comunicació entre els veïns, i on el món sobrenatural dels avantpassats convivia i conversava amb la realitat dels vius on encara sagnaven les cicatrius de la guerra civil en les famílies dels vençuts.

Casa-Museu Gabriel Miró / Polop

RUTA MIRONIANA

Inclou la visita a la Casa-Museu i al Cementeri Literari (que Miró anomenà “Huerto de Cruces”), clausurat el 1945 i reobert el 2014. S’hi ha instal·lat un bust de Gabriel Miró i s’ha completat un recorregut cultural amb plafons i fotografies. Cal afegir-hi la contemplació de la muntanya del Ponoch, “el León Dormido” de Miró.

Més informació: http://viatjallibre.
Total páginas: 1
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación