Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies > LlegeIX!

Més Notícies

"Tornem" a Oliva, amb Àngels Gregori

FULL
Amb Llibre de les Brandàlies, guardonat amb el Premi de Poesia Ausiàs March de Gandia 2007, Àngels Gregori expressa l’ànsia, el dolor i el goig del trànsit de l’adolescència cap a la maduresa a través de dues geografies vitals molt diferenciades: la vida a les grans ciutats com Barcelona i la quotidianitat d’Oliva, el poble on va nàixer la poetessa, Poesia de l’experiència, íntima, d’un gran lirisme que fan d’aquesta escript

La plaça de l'Ajuntament de València és la Plaça del Llibre

FULL
La presentació de la sisena edició de la Plaça del Llibre, que se celebrarà entre els dies 1 i 4 de novembre en la Plaça de l’Ajuntament de València, ha tingut lloc en l’edifici de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Pels Marenys de Sueca, amb Manuel Baixauli

FULL
Des de la seua publicació el 2007, L’home manuscrit, de Manuel Baixauli, s’ha convertit en una de les novel·les de referència de la nostra narrativa actual, guardonada amb nombrosos premis com el Premi Mallorca, el de la Crítica Catalana, el Premi Qwerty, el de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia, el Premi Salambó o el de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Descobrim la memòria de Xestalgar, amb Alfons Cervera

FULL
Amb El color del crepúsculo, publicada l’any 1995, Alfons Cervera  inicia un cicle narratiu centrat en la recuperació de la memòria dels que van perdre la Guerra Civil. Veus que conserven els valors i l’ètica dels represaliats durant el franquisme i oblidats per la Transició. En la novel·la, la protagonista recorda alguns passatges de la seua infantesa a un poble on “sólo se quedan a vivir la pereza y los años”.

Pugem al Penyagolosa, amb Martí Domínguez

FULL
Amb La sega, publicada el 2015, Martí Domínguez recupera la memòria històrica dels masovers de la rodalia del Penyagolosa durant els anys menys foscos del franquisme, quan els masos eren freqüentats pels guerrillers del maquis i per la Guàrdia Civil.

Pugem al tramvia groc, amb Joan Francesc Mira, per l'Horta Sud

FULL
En El tramvia groc, Joan Francesc Mira rememora els seus anys d’infantesa i adolescència en la casa familiar a la pedania de La Torre, arran del camí Reial, un indret lligat a l’horta i unit a la ciutat pel tramvia groc que comunicava també Benetússer,  Alfafar, Massanassa i Catarroja. Cada dia,  l’autor agafava el tramvia per anar a les Escoles Pies, molt a prop del Mercat Central de València, on va estudiar el batxillerat.

Naveguem fins a les Illes Columbretes amb Vicent Usó

FULL
Amb Les veus i la boira, Vicent Usó va guanyar l’any 2015 el Premi Alfons el Magnànim de Novel·la. L’obra segueix la investigació del periodista Mateu Sequeral amb la que pretén descobrir per què el taüt de la seua àvia està buit i per què el seu pare, Bernat Sequeral,  va trobar la mort quan intentava investigar l’assumpte.

Ens apropem a Xàtiva, de la mà de Toni Cucarella i el seu llibre "Quina lenta agonia, la dels ametlers perduts"

FULL
Una ciutat disposa de paisatges urbans així com de zones d’habitatge. Podem trobar barris residencials al  nucli antic, els Eixamples de la segona meitat del segle XIX, els barris obrers, les zones industrials, les comercials i d’oci o els barris marginals de la perifèria. Aquestes àrees són perfectament distingibles a Xàtiva.

Llegim i passegem la Drova, de la mà de Josep Piera

FULL
La Drova és una pedania de Barx, a la comarca de la Safor, a la vall del mateix nom, entre el Mondúver i el Buixcarró. Originàriament  estava situada a la vora d’un camí de pastors on s’aturava el ramat per a beure en les seues fonts. Al segle XIV  va ser donada als monjos de Santa Maria de la Valldigna, que la van ocupar fins al segle XIX.

'Llegim paisatges' fomenta la literatura d'autors que descriuen paisatges valencians

GVA Cultura
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport proposa aquest estiu llegir obres d'autors valencians que descriuen en els seus textos paisatges valencians.

'Llegim paisatges' és una campanya de foment lector que es posarà en marxa en alguns punts de lectura que s'instal·len a les platges i a les piscines.

Passegem per l'entorn de Castelló amb Tombatossals

FULL
Lloc: Ciutat i rodalies de Castelló de la Plana.

Significació: Fundació mítica de la ciutat de Castelló a partir dels personatges llegendaris de Tombatossals i els seus amics.

Gestió: La ruta no està institucionalitzada. Algunes associacions organitzen de manera esporàdica visites als llocs de Tombatossals.

Visitem la Casa-Museu Gabriel Miró i el cementeri literari, a Polop

FULL
Inclou la visita a la Casa-Museu i al Cementeri Literari (que Miró anomenà “Huerto de Cruces”), clausurat el 1945 i reobert el 2014. S’hi ha instal·lat un bust de Gabriel Miró i s’ha completat un recorregut cultural amb plafons i fotografies. Cal afegir-hi la contemplació de la muntanya del Ponoch, “el León Dormido” de Miró.

 

Lloc: Plaça dels Xorros (Oficina de Turisme de Polop).
Horari: De dilluns a diumenge de 10 h.
Total pàgines: 2 Anar a: 1 [2] >>
AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación