Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Llibre del professor

Revista Faristol

Llibre del professor

Llibre del profesor. Alexandre Bataller. Premi de Poesia Ciutat de Valencia. Edicions Bromera, Alzira 2012.

 

El Llibre del professor acostuma a ser material didàctic, complement del llibre de text, que porta solucionaris, temporalit-zacions i altres crosses per al docent. Alexandre Ba-taller, professor de secun-dària (en excedència) i actualment de formació de mestres a la Universitat de València, ens pica l'ullet i l'utilitza com a nom d'un poemari centrat en el fet d'ensenyar, de transmetre coneixements. I de gaudir-ne.

El llibre està organitzat en sentit cronològic. El poeta ens presenta els primers contactes amb els alumnes quan el curs comença, amb els horaris, l'organització de la matèria o les reunions amb els col·legues. Al llarg del llibre ens esllavissem per l'any acadèmic, i vivim els rituals de vacances o d'exàmens, de joies i de decepcions. I, al final, notem la nostàlgia o l'oblit del comiat. Aquesta estructura de linealitat cronològica ens porta a endinsar-nos en cada poema. En cadascun hi trobem punts de fuga per evocar moments intensos, descobertes, companyies fugaces que poden esdevenir perdurables. I lectures. Fem camí de la mà de la literatura: l'autor ens fa presents els escriptors compartits, transmesos als joves, que se'ls fan seus en un paisatge o en una lectura en veu alta: itineraris d'Ausiàs Marc a Ferrater, d'Elliot a Blas de Otero, amb citacions i glosses o amb evocacions i complicitats formals. Però també pistes ocultes, com pedretes que marquen un camí, i que descobrirà el lector atent, posseït ja per la literatura.

Un llibre bell i necessari. Ara que el discurs didàctic s'omple de paraules bàrbares i de tecnicismes buits, ens cal recuperar una reflexió sobre el fet d'ensenyar des de la literatura i des de l'emoció.

Llibre del professor

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación