Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i optimitzar la seva navegació. Si continua navegant, considerem que accepta la nostrapolítica de cookies
Portada > Crítiques

Llunes cegues però rebels

Posdata. Levante-emv

Illa retrobada

Illa retrobada. Mª Carmen Sáez. Premi José Maria Ribelles Vila de Puçol 2009 Onada Edicions 2010.

Mari Carmen Sáez, sòcia fundadora del Grup Poètic Argila de l'Aire, és un personatge singular dins l'animació cultural poètica del País Valencià car ha participat en nombrosos recitals de poesia, teatre, conta contes, tallers d'escriptura, etc. i, a hores d'ara, una de les poetes més dinamitzadores de la lírica valenciana.

Autora bilingüe, ha publicat diverses obres en català i castellà, tant de poesia com de teatre, i ha aconseguit premis interessants. Illa retrobada és la tercera obra poètica que publica i representa la consecució d'un objectiu que s'anuncia ja al mateix títol.

Com molt bé apunta Fluixà dins el pròleg, la poesia de Sáez és més de suggeriments i de sensacions que no de descripció de fets, com tampoc no és una poesia conceptual. Dins un to marcadament romàntic i ben nostàlgic, la poeta ens transmet la seua tristesa carregada de llunes cegues per totes bandes, però disposada alhora per al combat i la rebel·lió d'un món que no li agrada: Vull traure- ho de dins, arrancar-m'ho d'arrel. Algunes de les imatges del poemari són ben originals i fortament colpidores: Les parets badallen i s'estrenyen o Plouen universos acabats de nàixer/ davallant-me pels braços nus,/ brins de mar fregant-me els pits.

A mida que avança el poemari, el laberint líric de sensacions i d'imatges t'omple, cada vegada més, els ulls de mar ferida/ corall on es dessagna el vespre i constata que la pell retrobada —títol de la tercera part del poemari— arriba al seu objectiu de què parlàvem al principi: el retorn a l' Illa retrobada. Un nom i un poemari a tenir ben present.

Lluís Alpera

http://medias.levante-emv.com/documentos/2011-07-01_DOC_2011-06-24_02_06_11_posdata.pdf

 

Illa retrobada

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua Opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

Si vols estar al dia de les novetats de la nostra pàgina i saber què passa en el món del llibre et convidem a unir-te al nostre newsletter.

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA REVISTA DIGITAL

Hemeroteca
Accés
Destacats
Lletres Valencianes Editors TV
COBCV
AEPV
APIV
GREMI LLIBRERS
AEPV
AEPV
Amb el suport del Departament de Cultura
Fundació pel Llibre i la Lectura | 2014
C/ Martínez Cubells, 6 - 1r - 1a
46002 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación