Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Notícies

Lluís Alpera aplega la seua obra poètica en «Ulisses i la Mar dels Sargassos»

El poeta valencià resident a Alacant publica una antologia que reuneix la seua creació literària des de l’any 1963 fins l’actualitat

Onada Edicions | 05-02-2018

Amb gairebé sis dècades de sòlida trajectòria, Lluís Alpera i Leiva és una de les principals veus poètiques valencianes del darrer mig segle, amb una nombrosa producció literària que ara s’hi troba en el nou llibre Ulisses i la Mar dels Sargassos, l'obra completa que abasta la seua poesia des de l'any 1963 fins l’actualitat. 

Lluís Alpera, nascut al barri del Cabanyal l'any 1938 i establert des de fa anys a Alacant, va irrompre en el panorama de les lletres valencianes aquell 1963 amb El magre menjar, guardonat amb el Premi Salvat-Papasseït. Poc després publicà Temps sense llàgrimes, reconegut amb el Premi València de Literatura. Aquests dues primeres obres ja marquen el gust del poeta pel realisme i la crítica social: la pàtria ideal, el poble, el pas del temps, la mort i l’amor són els principals eixos temàtics que identificaran la seua obra.

Títols com, entre d’altres, Dades de la història civil d’un valencià, Surant enmig del naufragi final contemple el voluptuós incendi de totes i cadascuna de les flors del núbil hibiscus, Tempesta d’argent, Els dons del pleniluni, L’emperadriu de l’Orient, Amb cendres i diamants, El nou rapte d’Europa o Les síl·labes secretes, publicat aquest passat 2017, han bastit un extens recorregut poètic acollit tant per la crític com pel públic. 

L'antologia Ulisses i la Mar dels Sargassos ofereix, d’aquesta manera, una visió conjunta de l’obra alperiana, un passeig pel temps que també ho és de la seua evolució i maduresa literària. La referència mitològica del títol no és de bades: com apunta Antoni Ferrer al pròleg, “hi ha un consens quasi general que xifra el trajecte vital i poètic seguit per Alpera, temàticament, en la imatge-símbol d’Ítaca: en el viatge inacabable a la recerca de l'illa multiforme i sempre fugitiva, de les Ítaques successives i mai del tot posseïdes, dels moments de plenitud sempre impossibles de retenir, dels horitzons anhelats als quatre punts cardinals, i sempre més amples”. 

L'obra, publicada per Onada Edicions amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura de la Universitat d’Alacant, ha comptat amb el disseny del poeta i professor Lluís Ferri, i les il·lustracions de Joan Castejón, Josep Díaz Azorín, Manuel Boix i Antoni Miró.

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación