Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

L'últim Garoé

Revista Lletres Valencianes núm. 28

El desafío de la leyenda

El desafío de la leyenda. César Fernández García. Editorial Brief. 2010.

Utilitzant un llenguatge específicament juvenil, l'autor de El desafío de la leyenda explica als possibles lectors tant el poder dels bruixots guanches com el significat dels petroglifos, símbols gravats en algunes roques ocultes pels troncs d'arbres mil·lenaris.

L'escriptor madrileny César Fernández García és doctor en Filologia per la Universitat Complutense de Madrid. Compagina la docència com a professor universitari de literatura amb la creació de novel·les juvenils i infantils. Fins a aquests moments ha publicat més de 25 obres amb una acceptació extraordinària per part dels lectors. A més, ha sigut guardonat amb prestigiosos premis dins del camp literari.

Potser, la clau de l'èxit de l'autor de la present novel·la siga l'emoció i intriga amb què sap embolicar a cadascun dels seus personatges. Segons el mateix autor confessa, en escriure les seues novel·les li agrada combinar dues històries, una d'elles que en aparença és la principal i una altra en certa manera secundària que s'amaga subtilment entre línies i que a poc a poc es revela al lector. Aqueixes dues històries de les quals ens parla Fernández García es van manifestant a través de cadascuna de les pàgines de les seues novel·les fins a arribar al final on s'uneixen formant una sola història.

El desafío de la leyenda és el títol de la novel·la que, per mitjà de l'editorial Brief, ens presenta César Fernández, imaginatiu escriptor amant d'aventures literàries. Posant la seua imaginació al servei de la literatura, el nostre autor explica la història d'Eva, una xica de 12 anys que a causa de la malaltia de la seua mare ha de viatjar fins a Isla del Hierro amb la intenció de viure amb el seu avi fins que la mare recobre la salut.

Els primers dies d'Eva en l'illa transcorren plens d'inquietud. L'única il·lusió per part de la xica consisteix a rebre notícies del seu pare i estar informada del vertader estat de la malalta.

La història es complica, adquirint un matís d'aventura fantàstica i misteriosa quan Eva coneix a Jonay, autèntic campió en el maneig de la javelina. Serà el seu nou amic qui li parle de les llegendes canàries. Eva es deixa impressionar pel misteri dels «iruenes» o gossos de l'infern els qui, coberts per un lluminós i llarg pelatge negre, recorren les valls entre manades d'animals feroços. El xic li ensenya a pescar amb llança el peix de roca i junts recorren els camins flanquejats per pins canaris fins a aconseguir els secrets més ocults i desconeguts de les illes.

La vida d'Eva comença a canviar quan descobreix un món per a ella desconegut fins llavors, un món en el qual el bé i el mal, representats per perillosos poders, van il·lustrant, llegenda a llegenda, la màgia descoberta per Eva en els símbols de les roques que reposaven al costat de l'últim garoé, allà en les recòndites muntanyes de Isla del Hierro.

Mª Teresa Espasa
Lletres Valencianes, nº 28

http://dglb.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero28secciones/infantil_juvenil.pdf

 

El desafío de la leyenda

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación