Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació
Portada > Crítiques

'Max i el rebenta-pluges' Anna Miró Bardisa. Il·lustracions de Rosanna Crespo i Quique Soler. Editorial Marfil

Revista Lletres Valencianes

L'aprenentatge de la vida

La història de Max i el Rebenta-Pluges és un relat breu, escrit en sentit figurat,amb la clara intenció de mantindre unparal·lelisme amb el món en què vivim. El relat està ambientat en una terra imaginàriaen què pot succeir de tot. No obstant, este lloc habitat per sers absolutamenthumans té molts dels problemesque afligeix la civilització delsnostres dies i, en concret, l'escassetatd'aigua. A manera de metàfora, l'autorasensibilitza els més xicotets tot al·ludinta la preocupació dels desajustosque es produïxen davant de l'escassetatd'un element fonamental per a la supervivènciadel planeta.

Escrita en un llenguatge lleuger i amb nombrosos tocs d'humor, esta història, molt ben articulada i presentada, també ens vol mostrar la importància de col·laborar, treballar en equip i atendre a la veu de l'experiència o els savis aquells que ja han viscut. El protagonista del relat són Max i un grup d'amics, a més de les set ancianes sàvies, les creadores dels núvols que proporcionen aigua. La missió de Max és esbrinar què és el que ocorre amb els núvols que han fabricat les sàvies que desapareixen de seguida i donar-hi solució com més prompte millor. Quan troben el personatge del Rebenta-Pluges, tot pareix arribar a la fi que esperen. Finalment, aconseguixen donar solució al problema entre tots i les set sàvies poden tornar a crear tot tipus de núvols perquè hi haja pluges i aigua en abundància a Terra Imaginària. A pesar de ser un relat breu, la història ens transmet intensitat, emoció, misteri i bon humor, ingredients prou atractius per a mantindre l'interés dels xicotets lectors a qui no sols els revela alguns detalls sobre diferents aspectes de la vida quotidiana, sinó també valors de convivència, enteniment i sentit de la responsabilitat. Resulta graciós el joc que proposa amb objectes i espais que resulten familiars i coneguts als xiquets; d'esta manera, i a través d'un entorn que no resulta desconegut, els xiquets s'endinsen en l'aprenentatge de la convivència i la vida en general amb totes les vicissituds a què els sers humans en algun moment de les nostres vides hem de fer front.

Max i el Rebenta-Pluges és el segon llibre editat en la col·lecció «El Drac de Paper», que ja compta amb nou títols publicats, un llibre adequat per a xiquetes i xiquets entre cinc i set anys, ben editat, amb unes il·lustracions simpàtiques i en perfecta sintonia amb el text en què s'inscriuen.No hi ha dubte que el treball de Rosanna Crespo i Quique Soler donen a este relat breu un valor afegit, ja que les imatges es fan eco de tot el que el text té. A vegades no es dóna tota la importància deguda a la literatura infantil, però propostes com la d'este conte són les que fan que els xicotets lectors d'avui siguen els grans lectors del demà.

_ Lourdes Rubio

Lletres Valencianes, nº 25

http://dglb.cult.gva.es/Libro/revista-lletres/Numero25secciones/infantil_juvenil.pdf

 

Opinions Deixa la teua Opinió
No existeixen opinions per a aquest element.
Deixe la seua opinió
Títol
Valoració 0 1 2 3 4 5
  

Amunt OpinióOpinió Enviar a un amicEnviar a un amic TornarTornar

AEPV
AEPV
Amb la col·laboració de la Conselleria
d' Educació, Investigació, Cultura i Esport
Amb el suport del Departament de Cultura
FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura
Gran Via Ramón y Cajal, 1 - 3a
46007 València tel. 96 394 50 03
info@fundaciofull.com
Diseño y Desarrollo Web Im3diA comunicación